Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Ciudată maniera asta de arbitraj, ca să nu spun mai mult”

Mihai Silvășan: „Ciudată maniera asta de arbitraj, ca să nu spun mai mult”

U-BT Cluj-Napoca a pierdut primul meci pe plan intern în arena proprie, fiind învinsă în meciul doi al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un joc care a durat peste două ore. CSO Voluntari s-a impus cu 74-69 în duelul de sâmbătă (28.05) din BTarena și a egalat la general seria, confruntările următoare fiind programate la Voluntari.

Mihai Silvășan a oferit la final mai multe declarații, antrenorul lui U-BT Cluj atingând și subiectul arbitrajului, care a provocat în destule momente nemulțumiri din partea publicului clujean:

„Prost (n.r. cum s-a desfășurat partida), evident, din punctul nostru de vedere. Nu am jucat un baschet de calitate, chiar dacă am început cu un run de 7-0. Nu am reușit să menținem același ritm. Am avut probleme în ofensivă, unde nu am reușit să marcăm din situații ușoare. În primul sfert am lăsat 30 de puncte, ceea ce e foarte mult pentru un asemenea meci, după aia ne-am revenit pe partea defensivă, însă ei erau deja într-un ritm bun de joc și au reușit până la urmă să controleze. Foarte ciudat mi se pare în aceste două meciuri numărul de libere pe care le-am aruncat noi și pe care le-au aruncat ei. Au avut cu 21 de libere mai mult decât noi în două meciuri și noi am fost, sezonul acesta, una dintre echipele care a obținut cele mai multe libere în Basketball Champions League, nu în Liga Națională. Foarte ciudată maniera de arbitraj în acest sens. Intrat repede în bonus, date faulturi la jucătorii noștri mari importanți foarte rapid și foarte ușor. Nu avea nicio legătură cu ce se întâmpla dincolo cu Thompson și Barro. Ciudată maniera asta de arbitraj, ca să nu spun mai mult. Însă, și în aceste condiții vom merge la Voluntari și trebuie să câștigăm cel puțin un meci acolo. Nu există scuze, nu există absolut nimic care să ne oprească și să fim echipa care am fost pe toată durata sezonului. Am trecut și prin alte momente grele, suntem obișnuiți, ne vom arăta caracterul și vom merge acolo gata să câștigăm.”

Antrenorul a comentat și gestul lui Stefan Bircevic din primul sfert al întâlnirii, moment despre care Baschet.ro a scris în timpul partidei, materialul fiind disponibil AICI:

„Am văzut deja că se creează probleme din nimic, din un incident care s-a întâmplat în primul sfert, care este de domeniul vestiarului, de treaba noastră cum rezolvăm asta. Am văzut deja că este o mare problemă pe unul dintre site-urile de baschet. Țin să vă spun, când joci 60 de meciuri într-un sezon acest incident nu este unic. Sunt o grămadă de caractere puternice în echipă, sunt jucători care își doresc să câștige și la un moment dat apare și frustrarea. Însă, tot timpul le-am rezolvat și le vom rezolva în vestiar. Am discutat deja despre asta, lucrurile astea ne fac mai puternici, deci haideți să nu mai facem o problemă din nimic.”

La final, Silvășan a fost întrebat dacă oficialii delegați pentru acest meci au avut o zi proastă:

„O zi proastă a arbitrilor? Nu știu, întrebați-i pe ei cum s-au simțit, ce au mâncat azi, în ce formă sunt. De multe ori aroganți, de multe ori ironici. Probabil sunt prea buni ca să discute cu noi într-un mod civilizat.”

U-BT Cluj și CSO Voluntari se află la egalitate după cele două meciuri din fieful campioanei în exercițiu. Seria din finală se mută la Voluntari, partidele fiind programate pe 31 mai și 2 iunie, începând cu ora 20.00, respectiv ora 19.30.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    there is
    no f123ing excuse. trebuie sa castigam titlul against all odds, impotriva arbitrilor etc. orice alt rezultat e, dpdv al obiectivului setat, un esec, Contextul actual, in care arbitrii sunt 50% incapabili, 50% ticalosi nu se va schimba cu siguranta in urmatoarele doua saptamani. Focusul trebuie sa fie pe joc si pe cum putem sa ne adaptam la situatia asta de kkt. Cum putem sa-i batem chit ca joaca in 8. Joc scoala 5 contra 8. Aia trebuie. De smuls un meci la tara, la voluntari si de dat cu terenu in cap in meciul 5, cu 10000 de suporteri in spate. Atat.

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Un mic sfat
    în calitate de simplu chibiț de sport ( nespecialist ):
    - e OK să comentezi arbitrajul, jocul, atmosfera etc. Dar și mai bine ar fi să revezi meciul înainte de a face acuze/aprecieri.
    Probabil ai fi observat lipsa de reacție din prima repriză, avînd certitudinea că în repriza a două îi vom "umili". Eh, uite că de data asta nu s-a potrivit.
    De multe ori un joc ( în cazul ăsta de baschet ) se poate cîștiga în sfertul unu.
    Mai toată lumea ( nespecialistă ) a remarcat încă de prin aprilie uzura psihică a jucătorilor. Și intri în jocul psihologic al adversarilor ?
    Să-mi aducă aminte cineva cînd l-a văzut pe Baro nervos în așa hal încât să se agațe de vreun jucător . Să fi fost provocat ?
    Totuși un lucru bun aseară a fost faptul că băieții nu au renunțat la luptă și au recuperat mult din dezavantaj. Dar... a cita oară, tehnice la bancă ? După atîția ani să nu cunoști adversitatea lui Grigoraș pentru Cluj, prostia lui Faur ( pentru mine, metrul etalon al prostiei în arbitraj ) și parșivenia lui Stoica ( aseară de exemplu a dat două faulturi gratuite știind procentajul lui Hogue la libere, cînd a fost faultat Birce s-a uitat după blonde în tribună ).
    Apropo de reacția lui Birceviç. Am revăzut meciul și faza și observ că el trece de Luca, după care se întoarce și îl împinge. Oare să fi comentat ceva Colceag ?
    Un mare ( la propriu și figurat )baschetbalist al Clujului este un foarte apreciat psiholog. Oare o discuție cu el ar fi de folos ? Și dacă Marius Crăciun poate e old-school, atunci o discuție cu fostul tău coleg Chetreanu ( tot psiholog ) ar putea să fie de bun augur înaintea plecării spre București.
    Haide U ! Să ne vedem vineri pe malul Someșului... chibiții știu de ce !

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Arbitrii
    S-a întâmplat exact cum se așteptau majoritatea suporterilor. E clar ca în acest an exista o echipa favorita atât pt federație cât și pt arbitrii!
    Și totuși de ce Silva are voie sa se plângă se arbitraj, dar Sere nu? Eu înțeleg ca sunteti subiectivi și când vine vorba de Oradea și Sere se modifica unitățile de măsură, dar totuși...
    E adevărat ca anul trecut Oradea a beneficiat de aceasi eroare dar asta nu înseamnă că nu au voie sa se protesteze. Și clujenii au protestat anul trecut, deci și Oradea are acest drept. Și tot asa, și Silva are dreptul sa protesteze!

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • elo :

    Titlul
    ...cu amendamentul subiectivismului de care pot fi cuprins, îmi permit să fiu surprins de inexistența unei reacții obiective, vis a vis de prestația aLbitrajului, din finala campionatului, care cel puțin teoretic, ar trebui să fie momentul de apogeu al anului, pentru "main"-site-ul iubitorilor autohtoni ai acestui sport!
    Consider că, în contextul unei maniere liniare a fluierașilor, duelul NU se-ntoarce la Cluj, pentru un eventual meci decisiv! Pentru mine, tenta a fost evidentă!
    Joi, Ciulin&Co încercau cu revizionări să caute ridicarea echipei Firea-ului, liberele curgeau, fault-uri la bancă, totul culminând cu presupusul bodycheck al lui Hogue la lituanian, în momentul retragerilor echipelor la banca, pentru un time-out! Apropo, balticul, simulator șef, merge mănușă pentru imaginea echipei! În partea a 2-a a meciului, au început să intre aruncările de la distanță ale gazdelor, efortul purtătorilor de fluier s-a năruit...A rămas activă doar corecția promisă de Thompson pt. Kuti, demnă de ghetto, care probabil se concretizează în meciurile 3-4...
    Greul a rămas pe umerii lui Grigoraș&Co în meciul 2. Scenariul similar, libere, antisportive, fault-uri la bancă, revizionări, toate fazele la limită tranșate unidirecțional, arta simulării fiind preluată de fiul mamei, care arunca liberele, ținându-se de falcă! Aruncările de afară ale clujenilor n-au mai intrat, iar soarta a fost pecetluită!
    Țin să felicit "echipa" completă a sectorului agricol, pentru polul de putere, care ți-l conferă un event național, într-un an catalogat de specialiști, drept cel mai performant pentru baschetul românesc, pe plan european.
    Haide U! ...și de mere' și de nu!

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    arbitraj
    ati sarit in cap lui Sere cind s-a plans de arbitraj, da acu voi puteti.N-ati fost nici mai bine dar nici mai prost arbitrati decit noi , asa ca jucati nu va plangeti, ca adunati tehnice

    cu 1 an în urmă (29.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    I'm still confident
    Merg de mulți ani la meciurile de baschet împreună cu băiatul meu. I-am spus și îi repet: susținem echipa noastră favorită fără să ne adresăm împotriva echipei adverse și fără să ne adresăm împotriva arbitrilor. Vom fi la Voluntari, la meciul 3 și vom susține din nou echipa. Sunt încrezător că U va câștiga titlul (și) în acest an. Avem o echipă frumoasă. Un meci mai puțin reușit poate se apară (în cel mai rău caz două în finală), mai multe nu cred. Arbitrajul trebuie lăsat în pace. Echipa trebuie să își vadă de joc. Da, știu, este tensiune, dar dacă pleci cu mindset-ul corect atunci îți vezi de joc. Mai ales dacă e meci strâns tehnicele luate pot să conteze în economia jocului. Să sperăm că va putea contribui și Guzman, să își revină din accidentare.
    Ambele echipe participă la spectacol și merită aprecieri. Echipa cea mai bună să câștige, iar în acest an cred că este/va fi U :)
    Haide, haide, haide U!

    cu 1 an în urmă (31.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!