Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard și Emi Cățe au fost incluși în echipa secundă a sezonului în EuroCup

Patrick Richard și Emi Cățe au fost incluși în echipa secundă a sezonului în EuroCup

Săptămâna 8-14 aprilie a început cum nu se poate mai bine pentru campioana en-titre a României. Cu o zi înainte de începerea finalei EuroCup, pe site-ul oficial al competiției au fost anunțate formațiile ideale ale sezonului, iar U-BT Cluj-Napoca are doi jucători în echipa secundă a EuroCup.

Este vorba de Patrick Richard (11.8 puncte, 3.9 pase decisive, 3.2 recuperări, 13.9 la eficiență), căpitanul alb-negrilor, și de Emanuel Cățe (9.0 puncte, 4.4 recuperări, 1.5 pase decisive, 12.1 la eficiență), pivotul aflat în al doilea sezon sub comanda lui Mihai Silvășan. Cei doi baschetbaliști sunt însoțiți în cea de-a doua formație a EuroCup de Andres Feliz (Joventut Badalona), de Deividas Sirvydis (Lietkabelis) și de Nadir Hifi (Paris Basketball).

„Căpitanul Clujului, Patrick Richard, a fost una dintre cele mai periculoase rezerve din EuroCup în acest sezon. A fost aproape cel mai bun marcator al echipei (11.8 puncte), pase decisive (3.9) și eficiență (13.9) și a ajutat echipa din Cluj să termine pe locul al doilea grupa B și să ajungă în sferturile de finală ale EuroCup pentru prima oară. Richard a fost unul din singurii doi jucători care au avut procentaje de peste 68.8% la două puncte și 42.0% la trei puncte. Jucătorul în vârstă de 34 de ani, aflat în al 5-lea sezon la Cluj, este al 5-lea cel mai în vârstă jucător selectat All-EuroCup în ultima decadă”, a fost descrierea lui Richard, pe site-ul EuroCup.

Iată cum l-au descris pe Cățe:

„Unul dintre cei mai constanți jucători ai Clujului, Emanuel Cățe a fost o forță în spațiul de 3 secunde. A avut medii de 9.0 puncte și 4.4 recuperări, contribuind la cele 13 victorii ale Clujului în sezonul regulat. Cățe a fost unul din liderii echipei la eficiență (11.6), la numărul coșurilor de două puncte (66) și la precizie (66.0%). A avut eficiență de peste 10 în toate în afară de cinci meciuri din sezonul regulat. Cățe a avut cel mai bun meci al lui în runda a 17-a, când a adunat 38 la eficiență, un record al clubului, într-o victorie decisivă împotriva Gran Canariei. A fost numit MVP-ul rundei pentru acea performanță”

Așadar, Richard și Cățe, care sunt colegi atât la Cluj, cât și la naționala României, au fost incluși în echipa secundă a EuroCup. În formația ideală se află următorii jucători: TJ Shorts (Paris Basketball), Matt Morgan (London Lions), Isiaha Mike (JL Bourg), Trevion Williams (ratiopharm Ulm) și Gabe Olaseni (London Lions).

Conform site-ului oficial al EuroCup, cele două echipe au fost formate prin voturi ale fanilor, mediei, antrenorilor principali și căpitanilor celor 20 de echipe. Suporterii au avut o pondere de 25%, iar susținătorii clujeni și-au făcut treaba foarte bine, șapte din primii opt cei mai votați jucători fiind de la U-BT Cluj-Napoca.

*foto: eurocupbasketball.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Numai
    de echipa secunda au fost in stare si noi tot ii ridicam in slavi aci in Ro….Pffff😜😜😜

    cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Numai
    de echipa secunda au fost in stare si noi tot ii ridicam in slavi aci in Ro….Pffff😜😜😜

    cu 3 săptămâni în urmă (08.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!