Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primele reacții după includerea lui Patrick Richard și Emi Cățe în echipa secundă a EuroCup

Primele reacții după includerea lui Patrick Richard și Emi Cățe în echipa secundă a EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a avut parte de un parcurs excelent în actuala stagiune a BKT EuroCup, având un bilanț de 13 victorii și 6 înfrângeri și calificându-se în sferturile de finală ale competiției.

Un aport semnificativ la succesul alb-negrilor l-au avut Patrick Richard (11.4 puncte, 3.8 pase decisive, 3.2 recuperări, 13.1 la eficiență) și Emanuel Cățe (8.5 puncte, 4.4 recuperări, 1.7 pase decisive, 11.6 la eficiență).

Drept dovadă, cei doi au fost incluși luni, 8 aprilie, în echipa secundă a EuroCup, culegând roadele muncii depuse în sezonul 2023-2024. Marți, 9 aprilie, au apărut și primele reacții după performanța lui Richard și Cățe.

„Sper să continui să devin mai bun. Sunt genul de persoană care mereu se gândește la ce urmează. E o realizare minunată să fiu inclus în acea echipă, cu niște jucători excelenți, într-o asemenea competiție. Însă mă gândesc la ce urmează și încerc să devin mai bun cât timp rămân în activitate, atât ca lider, cât și ca jucător”, a declarat căpitanul lui U-BT, în cadrul conferinței de presă premergătoare sferturilor de finală din Liga Națională.

De asemenea, Richard a vorbit și despre progresul lui Cățe din ultimele două sezoane, de când a revenit în România:

Pentru el a fost vorba de a se adapta, plecând din Spania după atâția ani. S-a întors acasă și probabil a fost diferit pentru el. Evident, el a progresat foarte mult în ultimul sezon, a jucat bine și poate să ajungă chiar și mai bun. Cred că și el știe asta – că poate fi mult mai bun. Noi încercăm să îl împingem zi de zi astfel încât să devină cel mai bun jucător care poate fi. Sunt mândru de el. Îl știu pe Emi de dinainte să jucăm la națională, de când evoluam în Spania, la Joventut Badalona. El era la Prat, care era echipa noastră secundă, și așa ne-am întâlnit. Ne-am conectat din prima zi în care ne-am întâlnit așa că sunt super mândru de el.

Mihai Silvășan, antrenorul ardelenilor, s-a arătat și el bucuros pentru reușita elevilor săi, menționând că aceștia sunt „piloni de bază” ai echipei clujene:

Le-am trimis ieri un mesaj și i-am felicitat pe ambii. Mă bucur foarte mult și cred că și colegii lor se bucură foarte mult pentru ei. Faptul că avem doi jucători, chiar dacă în a doua echipă din competiție, înseamnă foarte mult pentru echipa noastră, pentru clubul nostru. Eu aș vrea să remarc întreaga echipă, așa trebuie să facă un antrenor, mai ales când e un sezon de succes. Însă, cu siguranță, ei doi sunt piloni de bază și oameni care și-au pus adânc amprenta asupra evoluției noastre din EuroCup. Deci, cu siguranță, merită acest lucru.

În echipa secundă All-Europe Cup au mai fost incluși Andres Feliz (Joventut Badalona), Deividas Sirvydis (Lietkabelis) și Nadir Hifi (Paris Basketball). Prima echipă a competiției a fost alcătuită din următorii jucători: TJ Shorts (Paris Basketball), Matt Morgan (London Lions), Isiaha Mike (JL Bourg), Trevion Williams (ratiopharm Ulm) și Gabe Olaseni (London Lions).

Astăzi, 9 aprilie, EuroCup a anunțat și MVP-ul competiției și, așa cum era de așteptat, această distincție a mers către TJ Shorts.

*foto: u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Mare lucru
    Sa avem 2 jucatori in primii 10 in Eurocup in acest sezon. Petrica a inceput mai greu, dar apoi a fost decisiv pentru noi, mai ales in meciul cu Ulm, dar nu numai. Emi, MVP-ul rundei 17, a avut un aport constant, cu meciuri foarte bune in general.
    Probabil daca Petrica era in apele lui (si e perfect de inteles ca nu a fost) faceam un meci mult mai bun si cu London, dar in fine, nu mai contează acum.
    Bravo lor, merita! Haide U!

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Ps
      Sa avem un jucator roman (chiar doi facand o glumita) e mare lucru si asta.

      cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!