Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sala Sporturilor Gabriela Szabo găzduiește un nou turneu de LNBM

Sala Sporturilor Gabriela Szabo găzduiește un nou turneu de LNBM

În perioada 6-7 februarie, Sala Sporturilor Gabriela Szabo va găzdui un nou turneu din LNBM. De această dată BCM U FC Argeș Pitești, BC CSU Sibiu și Athletic Constanța vor face deplasarea în județul Ilfov. 

Programul partidelor de la Voluntari

Sâmbătă (06.02)

Ora 16:00, BCM U FC Argeș Pitești - Athletic Constanța – FRB TV (YouTube), Metropola Tv

Ora 19:30, BC CSU Sibiu - CSO Voluntari – FRB TV (YouTube), Metropola TV

Duminică (07.02)

Ora 16:30, Athletic Constanța - BC CSU Sibiu – FRB TV (YouTube)

Ora 20:00, CSO Voluntari - BCM U FC Argeș Pitești – DigiSport 2

Gazdele de la CSO Voluntari ocupă locul 2 în LNBM cu 9-2 la general.Ilfovenii au câștigat ultimele 9 partide disputate. Mai mult de atât, ultimele trei partide jucate de echipa antrenată de Sasa Ocokoljic cu Athletic Constanța, CSM Târgu Jiu și CSM Galați) s-au încheiat la peste 20 de puncte diferență. Anthony Bernard Hickey, jucător ce evoluează pe postul de conducător de joc, este în acest moment cel mai eficient jucător din LNBM (23,7) cu medii statistice de 17,2 puncte, 5,5 recuperări, 7 pase decisive și 3,9 intercepții. 

CSU Sibiu are tot 9-2 la general. Echipa de pe Cibin vine după o calificare istorică în playoff-ul FIBA Europe Cup, dar l-a pierdut pe Isaiah Philmore, un baschetbalist extrem de important în rotația gândită de Dan Fleșeriu. Mai mult de atât, Lucas Tohătan, unul dintre cei mai în formă jucători români la ora actuală, a suferit o accidentare în partida decisivă cu CSM Oradea și este incert în vederea turneului de la Voluntari. 

BCM U Pitești ocupă locurile 5-6 în LNBM cu 7-4 la general, la egalitate cu SCM U Craiova. În cadrul ultimului turneu, trupa antrenată de Tudor Costescu a avut evoluții oscilante, în prima zi a turneului a dispus de CSA Steaua București, în timp ce în a doua zi a pierdut fără drept de apel confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca. În lipsa lui Gary Talton, accidentat, jocul argeșenilor se bazează mult pe pivotul Nikola Jevtovic, baschetbalist ce în acest sezon are medii statistice de 16,6 puncte, 7,9 recuperări și 1,3 pase decisive. În mare parte datorită unui procentaj de 64,6% la aruncările de două puncte, Jevtovic este unul dintre cei mai eficienți jucători ai campionatului cu un indice de 21 la eficiență. 

BC Athletic Constanța este singura echipă din competiția internă ce nu a făcut încă cunoștință cu victoria. Totuși, trupa antrenată de Alexandru Olteanu a oferit la finele săptămânii trecut o replică extrem de solidă lui CSA Steaua, dar a cedat pe final la 4 puncte diferență. Cu ocazia restanțelor cu Steaua și Voluntari, Davon Bell, noua achiziție a constănțenilor, a debutat în LNBM. Conducătorul de joc american a adunat medii statistice de 4 puncte, 1,5 recuperări și 4 pase decisive în aproximativ 20 de minute petrecute în medie pe teren. 

*foto: facebook CSO Voluntari - Baschet

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

3 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    ...
    Voluntari 2 victorii, Sibiu și Pitești 1

    cu 3 ani în urmă (05.02.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      teoretic...

      cu 3 ani în urmă (05.02.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Pur teoretic
      Uplifter nu ai nimerit-o de nici o culoare

      cu 3 ani în urmă (08.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!