Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și SCM U Craiova deschid faza sferturilor de finală din Cupa României

SCM Timișoara și SCM U Craiova deschid faza sferturilor de finală din Cupa României

SCM OHMA Timișoara și SCM U Craiova se întâlnesc la câteva zile după duelul din Liga Națională, de data aceasta miza fiind calificarea în Final Four-ul Cupei României. Manșa tur se dispută pe terenul bănățenilor.

Formația viola a cedat în Sala "Constantin Jude" în etapa a 12-a a campionatului, asta după ce Craiova a reușit un sfert al doilea excelent, câștigat cu 29-13. Deși băieții antrenați de Dragan Petricevic au fost mai buni în ultimul parțial (29-15), alb-albaștrii s-au impus în cele din urmă cu 82-76.

Meciul a marcat și un moment mai tensionat între doi colegi, Troy Franklin și Michael Qualls fiind protagoniștii unui conflict pe teren la începutul sfertului patru, când oltenii aveau 67-47. După acest moment, Qualls a fost înlocuit cu Titus Robinson, iar Franklin a jucat până la final.

În acel joc, Craiova a condus cu cel mult 22 de puncte și a avut 48% din spatele arcului de cerc. Timișoara a replicat cu 44 de puncte din paint și cu un procentaj mai mare la aruncările de două puncte, 61%. Darrion Strong (22 de puncte pentru bănățeni) și Troy Franklin (23 de puncte, 8 pase decisive pentru Craiova) au ieșit în evidență atunci.

Calea până în sferturile Cupe României a diferit vizibil pentru cele două combatante, misiunea mai grea fiind de partea Craiovei în prima fază. Oltenii au eliminat finalista ediției trecute, CSM CSU Oradea, după 79-64 pe teren propriu și un eșec în Bihor cu 67 la 58. Timișoara, în schimb, n-a avut emoții cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, de care a dispus cu 93-54 și 83-63.

Darrion Strong a adunat 20.0 puncte în meciurile cu harghitenii, Nikola Gajic (5.5 recuperări) și Ivan Lilov (3.0 pase decisive) fiind lideri la celelalte date statistice. Michael Qualls și-a trecut în cont 14.5 puncte și 7.0 recuperări în dubla cu Oradea, iar Troy Franklin a fost principalul pasator (6.0 assist-uri).

Duelul de joi (23.12) din manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României la Baschet Masculin va fi transmis începând cu ora 17.30 pe Digisport 2, LookSport + și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!