Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Top juniori sub 22 de ani - etapele 25, 26

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.03.2012

Top juniori sub 22 de ani are astăzi o nouă ediție dublă, dedicată etapelor 25 și 26 din Divizia A. De fapt, evoluția a o parte dintre tinerii baschetbaliști români care au intrat pe parchet în etapa 25, a fost analizată în materialul semnat de Daniel Onesim și publicat aici.Pentru ceilați am păstrat câteva rânduri în ediția de astăzi a rubricii.

În runda cu numărul 25 au luat evoluat 20 de jucători români născuți după 1989, iar numărul lor ar fi fost mai mare dacă nu s-ar fi amânat partida dintre CSM Oradea și Energia Rovinari, unde am fi avut ocazia să îi vedem la treabă pe Bogdan Țibîrnă și Adrian Guțoaia.

Miercuri, în etapa 26, au jucat 17 juniori, iar 4 dintre ei au fost titulari. Pe lângă Vlad Popovici, au mai început meciurile în primul 5 al echipelor la care evoluează, Bogdan Țibîrnă, aflat la a doua titularizare la Oradea, și doi jucători de la Dinamo: Barîș Aktaș și Iosif Pârlog.

Legat de meciul lui Dinamo cu CSU Ploiești, nu putem remarca faptul că, în ciuda evoluției scorului, Dado Arnautovic, antrenorul prahovenilor, a preferat să ruleze jucătorii de bază ai echipei, renunțând la a oferi minute de joc juniorilor din lot în favoarea unui ”antrenament” pentru baschebaliștii ce vor duce greul playoffului.

Revenind la topul nostru, și în această săptămână avem tot 14 jucători, repartizați pe următoarele poziții:

  Foto Nume/
Echipă
Minute/
Etapă

Eficiență/
Etapă

Comentariu
1  Bogdan Țibîrnă
(CSM Oradea)
24:13
12.50 Evoluția contra Iașiului i-au adus titlul de Juniorul etapei. Argumentele le găsiți aici.
2 Vlad Popovici
(Politehnica Iași)
28:59 7.88

A început ca titular, iar evoluția sa a fost similară cu a întregii echipe gazdă: a debutat foarte bine , dar pe măsura scurgerii timpului calitatea jocului a scăzut continuu pe fondul unei profunde crize de idei pe faza ofensivă.
În atac s-a miscat mult, încercând să primească mingea în poziții favorabile, dar a reușit să se elibereze foarte greu din marcaj. Nici pe pătrundere nu a reușit mare lucru, având în față jucători foarte înalți și puternici. A reușit, totuși, să transforme o aruncare de 3 puncte și a construit, împreuna cu Alex Chidiu, o spectaculoasa fază de contra-atac atunci când, echipa gazdă, încă mai conta în joc.
În partea a doua a meciului, pe fondul unei apărări foarte agresive a orădenilor și a dezorganizării din atacul echipei gazdă, Vlad a intrat și el în acest joc lipsit de luciditate, rezultând acțiuni și aruncări complet nepregătite și chiar hazardate.
Din punct de vedere statistic a terminat meciul cu 7 puncte și 3 recuperări, având 12% la aruncările de două puncte, record personal negativ în acest sezon.

3   Bariș Aktaș
(Dinamo București)
20:26 5.56

A fost din nou titular, dar a evoluat pe cea mai ingrată poziție: conducător de joc. iar adversara, CSU Ploiești, fără să forțeze, nu i-a oferit nicio șansă de a se remarca.
A adus fără probleme mingea în atac în momentele când Ploieștiul s-a apărat în propria jumătate, dar a avut reale probleme contra pressingului și contra apărării la pick&roll a adversarului. Asesoftul nu a mai folosit de această dată deja celebrul help&recover, ci a optat pentru capcană la capcană la omul cu mingea, forțându-l pe acesta să greșească. Astfel se explică cele 12 posesii pierdute ale sale.
În restul situațiilor și-a găsit bine coechipierii și numai lipsa lor de concentrare la finalizare nu au transformat pasele din normale în decisive. Cu toate acestea a contabilizat 5 assists.
În defensivă, atunci când Dinamo nu a folosit zona, s-a apărat la Dzambic, însă a fost depășit de fiecare dată de sârb.

Etapa trecută a fost desemnat cel mai bun junior al rundei. Motivele le găsiți aici.

4   Adrian Guțoaia
(Energia Rovinari) 
16:29
 5.00

Energia Rovinari nu a evoluat în această etapă, și nici săptămâna trecută.

Legat de evoluția sa din acest sezon, ea a fost sintetizată de Ioana Ardereanu în acest material.

5    Cătălin Petrișor
(SCM Craiova)
16:01
2.60
Conducătorul de joc de la Craiova continuă să împartă minutele cu Donte Gennie, mai experinentatul său coleg. Contra Timișoarei a ”profitat” de faptul că americanul a fost eliminat cu cinci greșeli personale și a evoluat aproximativ 16 minute.
A terminat meciul cu 3 puncte și 2 recuperări, fără nicio pasă decisivă.
6  Adrian Roșu
(BC Perla Harghitei)
 
7:43
2.38
Nu am reușit încă să ne dăm seama care este criteriul după care BC Miercurea Ciuc decide când joacă și când nu, Adrian Roșu.
În weekend, contra lui Timișoarei, a fost titular, dar a stat pe teren doar 12 minute. A fost activ în atac, demarcându-se de fiecare dată pe partea opusă mingei. Nu a fost angajat des de coechipieri, dar când a primit mingea nu a ezitat să arunce, marcând o aruncare de la semidistanță, dar ratând de dincolo de 6.75m.
În apărare a fost complet depășit de timișoreni, de fiecare dată parând pierdut în schemele ofensive ale adversarilor.
Miercuri, în dramaticul meci cu CSM București, a jucat mai puțin de 4 minute.


7     Vlad Cobzaru
(Politehnica Iași)
19:38 2.12

Nu a evoluat în această etapă deoarece s-a resimțit în urma efortului depus în cele 4 meciuri jucate în ultimele zile: unul la U18 cu LPS Focșani și cele 3 meciuri la Turneul U23 de la Galați.

8   Iosif Pârlog
(Dinamo București) 
6:36 1.92 A evoluat 35 de minute contra Ploieștiului, începând partida în primii 5 jucători ai lui Dinamo. A terminat meciul cu 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.
Punctele sale au fost marcate pe pătrundere și dintr-o aruncare liberă.
A ieșit în evidență prin pătrunderile sale, lăsând impresia că alt procedeu de finalizare nu stăpânește.
9 Alexandru Pop
(U-Mobitelco) 
7:25 1.36 În lipsa lui Don Paul Chetreanu, dar și datorită seriozității pe care o arată în joc, Ioan Pop continuă să prindă minute de joc în tricoul lui U Mobitelco.
Reușitele sale sunt greu de contabilizat într-o casetă statistică clasică, dar dacă spunem că în meciul cu Mediaș, pierdut de echipa sa, a fost singurul jucător al lui U cu un număr pozitiv în dreptul statisticii +/-, atunci am caraterizat perfect jocul său.
10   Dan Ioan
(Dinamo București) 
5:07 0.92 Minutele primite în ultimele două etape l-au propulasat din nou în clasament pe fiul lui Ioan Constantin. Contra Ploieștiului, Dan a lăsat din nou impresia unui jucător cerebral, care caută întotdeauna soluția potrivită din puncte de vedere tactic. Stăpânește aspectele tactice ale jocului, însă nu are capacitatea/experiența necesară pentru a le pune în practică și de aici rezultând și multe posesii pierdute.
Chiar dacă adversara nu i-a oferit vreo șansă, a tratat meciul cu seriozitate, făcând risipă de efort.
 11  Florin Dăscălescu
(Politehnica Iași)
 7:44 0.73
A jucat aproape 6 minute, dar nu s-a remarcat prin nimic demn de menționat.
12 George Surugiu
(Politehnica Iași)
 7:07 0.46
A primit peste 12 minute și a încercat să facă față în duelurile cu Topchov și Țibîrnă. A fost  destul de prezent în joc și s-a luptat cu mult curaj la recuperare, atât pe faza defensivă, cât și în atac. A reușit chiar o recuperare ofensivă peste Topchov, ceea ce spune multe despre calitățile sale fizice. Are, în continuare, probleme cu driblingul pe spații restrânse, sub presiune, consecință a lipsei de experiență.
A terminat meciul cu 3 puncte și tot atâtea recuperări.
13   Marian Necșanu
(Politehnica Iași)  
 5:29 0.12
A jucat aproape 6 minute, dar nu s-a remarcat prin nimic demn de menționat.
14   Liviu Rotariu
(Politehnica Iași)
12:10 -0.35 A jucat aproape 6 minute și s-a remarcat doar prin pofta de joc pe care a arătat-o. A alergat mult, încercând să se demarce dar, din păcate, nu a reușit să marcheze, deși a aruncat la coș de 4 ori .
15  Mădălin Pintilie
(Politehnica Iași)
7:58
-0.31

Pintilie nu a evoluat nici de această dată, cum nu a făcut-o în niciun meci din acest retur de campionat.

    NOTĂ
1. Clasamentul este întocmit după fiecare etapă în funcţie de media indicilor de eficienţă a fiecărui jucător şi de media de minute jucate pe etapă. Astfel, pentru a evita situaţiile în care un jucător evoluează doar într-un singur meci şi are un indice de eficienţă mare decât unul care evoluează meci de meci vom întocmi clasamentul doar cu jucătorii care au, în medie, cel puţin cinci minute jucate pe etapă.

2. Deoarece meciul dintre Gaz Metan Mediaș și CSU Ploiești din turul campionatului s-a terminat cu victoria ploieștenilor prin ”neprezentare” nu vom lua în considerare această etapă în calcul mediilor de minute și eficiență ale juniorilor din loturile celor două echipe. De asemenea nu vom lua în calcul etapele în care echipele nu au programat meci din cauza retragerii lui CS Otopeni din campionat, însă am ținut cont de statisticile meciurilor din tur contra echipe din județul Ilfov.

3. Deoarece partidele dintre Energia Rovinari - BC Timișoara din etapa a XXII-a și cea dintre Gaz Metan Mediaș și SCM Craiova din cadrul etapei a XX-a au fost reprogramate, nu am luat în considerare la calculul mediilor de minute și eficiență aceste etape pentru juniorii de la echipele în cauză. Situația va fi actualizată după disputarea partidelor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!