Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Trei aspecte care au dus la victoria lui U-BT cu CSM Oradea

Trei aspecte care au dus la victoria lui U-BT cu CSM Oradea

Luni, 8 februarie, BTarena a găzduit primul duel oficial al acestui sezon între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. După un act inaugural echilibrat, alb-negrii s-au instalat la conducerea partidei și au câștigat la 13 puncte, 90-77, obținând a 11-a victorie stagională.

În ultimii cinci ani, cele două rivale s-au întâlnit în nenumărate rânduri și și-au împărțit majoritatea trofeelor puse în joc. Meciurile au fost adesea foarte echilibrate, publicul jucând un rol important în rezultatul final. Suspendarea campionatului precedent le-a găsit pe U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea la egalitate de puncte, pe prima poziție a clasamentului. Firește, Federația Română de Baschet nu a acordat titlul de campioană, astfel că lupta dintre cele două formații continuă în această ediție.

În acest context, caracterizat de pandemie și restricții, prima confruntare dintre clujeni și orădeni nu a fost la fel de spectaculoasă ca în sezoanele trecute, iar U-BT s-a impus cu ușurință. Iată care au fost principalii factori care au dus la succesul elevilor lui Mihai Silvășan.

1. Duelul la nivelul oamenilor mari

Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic au evoluat excelent în disputa de aseară, reușind să adune 40 de puncte, 17 recuperări, 6 pase decisive și 2 capace. Cei doi baschetbaliști au fost fără greșeală la nivelul aruncărilor din acțiune: lituanianul a avut 6/6, în timp ce bosniacul a adunat 8/8.

Mai mult decât atât, adversarii direcți ai lui Tarolis și Stipanovic, Nikola Markovic, Dragan Zekovic, Arturas Valeika și Cătălin Baciu, au înscris în total 19 puncte și au strâns 8 recuperări.

2. Jocul colectiv

Cu toate că CSM CSU Oradea a mizat pe continuitate și în acest sezon, în duelul direct echipa mai omogenă a fost U-BT Cluj-Napoca. „Studenții” au avut 22 de pase decisive, cinci jucători în double-digits și toți membrii lotului au reușit să marcheze. Trupa antrenată de Silvășan a arătat o diversitate de scheme și un joc de pase foarte bun.

3. Forma de moment și moralul

U-Banca Transilvania a început sezonul cu o dezamăgire, ratând calificarea în grupele Basketball Champions League, dar a continuat excelent, adunând 14 victorii consecutive. În plus, alb-negrii au progresat de la meci la meci, au acumulat încredere și au un moral ridicat.

În schimb, CSM Oradea parcurge o perioadă mai dificilă, iar acest aspect s-a observat în rezultatele obținute de roș-albaștri în stagiunea actuală. Elevii lui Cristian Achim s-au confruntat cu o serie de probleme, au fost nevoit să facă schimbări din mers și noile transferuri, Garlon Green și Stephen Holt, nu s-au integrat încă pe deplin în echipă. În același timp, ultima campioană a României este cunoscută pentru faptul că atinge un nivel maxim în playoff, atunci când miza este mult mai mare.

De altfel Richard, Stipanovic și Silvășan au fost rezervați în declarații la finalul jocului și au ținut să laude echipa orădeană, fiind convinși că vor urma confruntări mai intense în partea a doua a campionatului. De asemenea, Giordan Watson a arătat încredere în colegii săi, fiind sigur că formația sa va arăta mai bine pe viitor.

Așadar, un prim test trecut de U-BT Cluj-Napoca în întrecerea cu CSM CSU Oradea, însă un test care a avut loc la jumătatea campionatului, cu mult timp rămas până la final.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!