Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Șomăcescu pleacă mai repede în Statele Unite ale Americii

Tudor Șomăcescu pleacă mai repede în Statele Unite ale Americii

În weekend-ul trecut, U-BT Cluj-Napoca a obținut primele două victorii ale sezonului 2020-2021. Alb-negrii au trecut de CSO Voluntari cu 67 la 62 și au învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 106-72.

Între timp, formația pregătită de Mihai Silvășan și de Dusko Vujosevic s-a despărțit de doi jucători. Gregory Vargas s-a întors acasă din cauza unei probleme de familie, în timp ce Tudor Șomăcescu va pleca la liceu în Statele Unite ale Americii.

Conform paginilor media ale U-BT, Șomăcescu a primit oportunitatea de a pleca mai repede la Sierra Canyon, acolo unde va fi coleg cu Bronny James, fiul cvadruplului campion NBA, LeBron James. Inițial, tânărul gorjean era programat să plece în State în vara anului 2021.

 
🤝 Tudor Șomăcescu se desparte de echipă și pleacă în Statele Unite ale Americii

🤝 Tudor Șomăcescu a efectuat ieri ultimul antrenament cu echipa de seniori. 🇺🇸 În ianuarie, tânărul nostru fundaș va pleca la liceul Sierra Canyon din Los Angeles, California. Plecarea era programată în vara anului viitor, dar s-a ivit oportunitatea de a face acest pas mai repede. Tudor, suntem foarte mândri de tine, te susținem și îți dorim ca visul tău să se împlinească! ❤️🇷🇴🏀 #ImpreunaSuntemU

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Thursday, December 17, 2020

După ultimul antrenament din BTarena, Tudor Șomăcescu a explicat ce a însemnat pentru el clubul clujean și cum s-a simțit la echipa de seniori.

Am fost foarte emoționat. M-am atașat foarte mulți de băieții aceștia, m-au tratat ca pe unul de-al lor, chiar dacă am 15 ani. Îmi va fi foarte greu să plec și să părăsesc echipa. E ca a doua mea familie și îmi va fi foarte dor de toți. Cea mai frumoasă amintire e când am câștigat campionatul național la U16, la noi acasă, împotriva unei echipe pe care nu o bătusem niciodată în sezonul acela. Am fost ca o familie, am simțit că asta e familia mea și că aici e locul meu. Normal, o să mă uit la cât de multe meciuri pot. Voi fi cel mai nebun spectator în comentarii.

De asemenea, baschetbalistul în vârstă de 15 ani a mărturisit care sunt sfaturile pe care le-a primit de la Vujosevic și Silvășan și a declarat că își dorește să pună România pe hartă.

Mi-a spus că va fi greu și că trebuie să muncesc, să am grijă fiindcă acolo e complet alt mediu. Mi-a zis că are încredere în mine și mi-a urat multă baftă. De asemenea, Silvă mi-a urat multă baftă și și el are încredere în mine și știe că voi reuși. Vreau, în primul rând, să pun România pe hartă, să arăt că se poate. Nu trebuie toți să urmeze drumul clasic în Europa, ci se poate și în State, chiar dacă e mult mai greu și nivelul e mult mai ridicat. Sunt români talentați.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!