Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj joacă la Constanța după victoria cu Bursaspor din Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.03.2023

U-BT Cluj joacă la Constanța după victoria cu Bursaspor din Eurocup

Seria de meciuri de sâmbătă din Liga Națională se deschide cu o confruntare la malul Mării Negre. CSM Constanța primește vizita celor de la U-BT Cluj într-un duel programat la data de 11 martie, de la ora 18:00.

U-BT Cluj vine la acest meci după una dintre cele mai importante victorii din acest sezon. Campioana României a învins finalista sezonului trecut din Eurocup. În confruntarea din BTarena cu Bursaspor, ardelenii s-au impus cu scorul de 87-83.

Jalen Jones și Patrick Richard au fost cei mai buni marcatori ai duelului de miercuri. Amândoi au terminat cu 14 puncte. Leo Meindl i-a urmat pe aceștia cu 13 puncte, în timp ce Nemanja Gordic a venit cu 12 puncte. Ardelenii au ajuns la un bilanț de 5-10.

În Liga Națională, U-BT își continuă parcursul excelent. Elevii lui Mihai Silvășan au o singură înfrângere tot sezonul și nu au mai pierdut din luna decembrie, de la meciul de acasă cu Rapid București. În Top 10, Șepcile Roșii au trei victorii din tot atâtea meciuri, în fața lui Dinamo București, SCM Timișoara și CSO Voluntari.

De cealaltă parte, CSM Constanța are un record de 1-2 în faza a doua a campionatului. Formația lui Alexandru Olteanu a câștigat în primul joc, cu scorul de 72-70, acasă, în fața lui SCM U Craiova. A urmat un eșec pe teren propriu, scor 84-90 cu FC Argeș.

După aceste meciuri, Gladiatorii din Tomis au evoluat la Final Eight-ul Cupei României organizat chiar la Constanța. Echipa a făcut o figură frumoasă și a ajuns până în penultimul act al competiției, după o victorie cu 94-84 în fața lui Rapid București și un eșec cu 73-81 în fața celor de la CSM Oradea.

În prima etapă după pauza competițională, Rapid București și-a luat revanșa în fața marinarilor. În primul meci jucat de constănțeni în deplasare în Top 10, aceștia au cedat cu 93-80 în fața grupării giuleștene.

U-BT Cluj și CSM Constanța nu s-au întâlnit încă în acest sezon. Disputele din stagiunea precedentă au fost tranșate de ardeleni. În meciul de la Cluj, gazdele s-au impus cu 92-69, pe când în deplasare, studenții au câștigat cu 79-65.

Nate Johnson este cel mai bun marcator al constănțenilor, cu o medie de 17.9 puncte pe meci. La recuperări, primul este Egidijus Mockevicius, cu 8.3 pe meci. Cel mai bun pasator este Vytenis Cizauskas, cu o medie de 5.9 assist-uri. Toți trei se află în Top 10 la categoriile respective.

În tabăra adversă, Emi Cățe este liderul absolut al echipei, atât la puncte pe meci (13.5), cât și la recuperări pe meci (6.4). Principalul playmaker este Nemanja Gordic, cu 4.4 assist-uri pe meci.

Dispută dintre CSM Constanța și U-BT Cluj este programată sâmbătă, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!