Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari

În perioada 16-20 martie, Voluntari găzduiește un nou un turneu din LNBM. Astfel, pe lângă echipa gazdă, U-BT Cluj-Napoca, BC Athletic Constanța și CSA Steaua vor efectua deplasarea în județul Ilfov. 

Programul turneului include și ultima restanța din turul LNBM, partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Athletic Constanța. 

Marți, 16 martie

U BT Cluj-Napoca - BC Athletic Constanța (ora 17:00, Digi Sport,LookSport, FRB TV)

Steaua București - CSO Voluntari (ora 20:00, Digi Sport, LookSport, FRB TV)

Miercuri, 17 martie

BC Athletic Constanța - Steaua București (ora 17:30, Digi Sport, LookSport 3, FRB TV)

CSO Voluntari - U BT Cluj-Napoca (ora 20:30, Digi Sport, LookSport 3, FRB TV)

Vineri, 19 martie

Steaua București -U BT Cluj-Napoca (ora 17:00, Digi Sport, LookSport3,  FRB TV)

BC Ahletic Constanța - CSO Voluntari (ora 20:00, Digi Sport, LookSport3, FRB TV)

Sâmbătă, 20 martie

BC Athletic Constanța - U BT Cluj-Napoca (ora 16:00, FRB TV)

Gazdele de la CSO Voluntari se prezintă la turneu cu moralul ridicat după ce au câștigat Cupa României. În ceea ce privește LNBM, cu câteva ore înaintea să debuteze în returul competiției, ilfovenii ocupă locul 5 în clasament cu 9-4 la general. Echipa antrenată de Sașa Ocokoljic se află la egalitate de puncte cu CSM Oradea și SCM Craiova, dar este mai bine clasată datorită coșaverajului. Marcu Badiu a arătat o poftă deosebită de joc în cadrul Final 8-ului Cupei României, tânărul baschetbalist a impresionat în finala cu Oradea cu o linie statistică de 20 de puncte, 2 recuperări și 2 pase în aproximativ 35 de minute petrecute pe teren. 

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca a înregistrat prima înfrângere stagională în întrecerile interne. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a cedat în semifinala Cupei României chiar în fața rivalilor de la CSM Oradea, echipă pe care Voluntari a învins-o în finală. În schimb, în LNBM, U-BT are 12-0 la general și este singura echipă fără meci pierdut în actuala stagiunea. Andrija Stipanovic este cel mai eficient jucător al clujenilor cu medii statistice de 16,1 puncte, 6,6 recuperări și 2 pase decisive pentru un indice de 18,7 la eficiență. De asemenea, cu ocazia primul turneu din retur, Patrick Richard va fi folosit în premieră cu statul de jucător autohton. Căpitanul lui U-BT Cluj-Napoca a jucat în toate cele 12 partide ale echipei din Cluj din actuala ediție a LNBM și a adunat medii statistice de 13,3 puncte, 4,9 recuperări, 4,7 pase decisive și 15,9 eficiență.

CSA Steaua București este o altă echipă ce a participat de curând la Final 8-ul Cupei României. Trupa din Capitală a cedat la mare luptă partida din sferturile de finală în compania lui SCM Craiova. Cu 6-7 la general,  militarii se situează pe locul 9 în LNBM și se pregătesc să se lupte pentru un loc un playoff cu rivalii de la CS Dinamo și SCM Timișoara. Interesant este faptul că echipa din Capitala va aborda returul în aceeași formulă în care a început stagiunea, deși noul antrenor al echipei, Eugen Ilie, a anunțat că vor exista schimbări la nivelul lotului de jucători. 

BC Athletic Constanța este singura echipă din competiția internă ce nu a făcut încă cunoștință cu victoria. Totuși, trupa antrenată de Alexandru Olteanu a demonstrat în câteva rânduri că poate pune mici probleme echipelor mai bine cotate. Cu medii statistice de 17,1 puncte, 5,8 recuperări, 5,7 pase decisive și 18,4 la eficiență, americanul Siler Joseph Schneider este unul dintre cei mai productivi jucători din actuala ediție a LNBM. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!