Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor pe malul Mării Negre

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor pe malul Mării Negre

Vineri, 14 ianuarie, BC Athletic Constanța a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii au controlat jocul de la început până la final și s-au impus cu 79 la 65.

Iată formațiile de start ale celor două echipe:

BC Athletic Constanța: Daniel Mâinea, Andrei Oprean, Zan Kosic, Vlad Corpodean, Jakob Lowrance

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Elijah Stewart, Luca Colceag, Andrija Stipanovic

La prima fază, Corpodean a rămas liber, după o acțiune foarte frumoasă, și a punctat de la mare distanță. Richard și Stewart au răspuns de sub panou, însă gazdele au reușit încă două triple și scorul a devenit 9-7. Oaspeții au dominat la capitolul recuperărilor ofensive dar nu au arătat o precizie foarte bună din afara semicercului. Richard și Watson au spart gheața pentru clujeni, care și-au creat un avantaj de șase puncte: 15-21. Această diferență s-a menținut până la finalul actului inaugural (17-23), care a mai consemnat încă patru puncte marcate de Stefan Bircevic și Lowrance.

În debutul sfertului al doilea, constănțenii au comis o serie de greșeli care a dus la un parțial de 7-0 al adversarilor. Alexandru Olteanu a cerut un timp de odihnă, însă elevii săi au continuat să facă turnoveruri, iar U-BT s-a distanțat la 18 puncte: 17-35. Oprean și Mâinea au oprit perioada de secetă a „marinarilor” dar imediat a venit replica lui Colceag și Bircevic. Stipanovic a dus scorul la 45-24, iar antrenorul lui Athletic a utilizat încă un time-out. După reluarea jocului, gazdele au marcat cinci puncte consecutive, prin Corpodean și Peter McNeilly. Ultimele șase puncte ale oaspeților au fost înscrise de Stipanovic care a făcut ca, la finalul primei reprize, tabela să arate un avantaj de 20 de puncte pentru campioana României: 49-29.

„Gladiatorii din Tomis” au început sfertul al treilea cu un run de 8-0 care l-a provocat pe Mihai Silvășan să solicite întreruperea jocului. Protagoniștii acestei secvențe au fost Oprean, Kosic și Corpodean. Stewart a întrerupt parțialul gazdelor cu un coș de trei puncte și apoi Ștefan Grasu și Nandor Kuti au înscris trei libere. Constănțenii au mai marcat doar patru puncte până la finalul actului, iar U-Banca Transilvania s-a distanțat la 25 de puncte: 41-66.

BC Athletic Constanța a avut un start mai bun și în perioada decisivă, însă diferența a fost prea mare pentru a mai putea fi remontată. Silvășan l-a introdus pe teren, în această perioadă, și pe David Lăpuște, care a preluat rolul de coordonator de joc. A urmat o „secetă” ofensivă și pentru clujeni, dar aceasta nu a pus în pericol victoria alb-negrilor. În cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu 79 la 65 și se menține în vârful Ligii Naționale.

Liderii trupei învingătoare au fost Andrija Stipanovic (17 puncte), Karel Guzman (15 puncte) și Elijah Stewart (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Andrei Oprean (18 puncte) și Jakob Lowrance (14 puncte).

Datorită acestui rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 14 victorii, în timp ce gazdele au șase meciuri câștigate și opt pierdute.

În etapa următoare, BC Athletic Constanța joacă, pe teren propriu, cu BC CSU Sibiu, iar U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM U Craiova.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Stipanovici
    Stipanovici a fost mult peste pivoții de la Constanța, meci câștigat ușor cu foarte multe recuperări ofensive și cu multe puncte marcate de sub coș.

    cu 2 ani în urmă (15.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    .....
    La Constanta Covid-ul a fost in vacanta....specatatorii au stat precum sardele....dar noi comentam ca o sa ajungem din nou sa se joace cu salile goale..... Iar crainicul...... cred ca era la razboi cu turcii la ce ragete dezarticulate producea.....sau era ceva forma de haka.....

    cu 2 ani în urmă (15.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Hai să facem o ROMÂNEASCĂ !
      Parcă așa sună îndemnul. S-a cerut 50% grad de ocupare ? S-a respectat ? DA. Dar românește. Organizatorii că să nu aibă probleme de curățenie, închid anumite sectoare așa încît în cele ocupate lumea să-și aducă aminte de vremurile de altădată. Normal că se va ajunge la tribune goale și atunci organizatorii vor fi fericiți că nu vor avea după ce face curat ! Curat românește !

      cu 2 ani în urmă (15.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    ......
    Romaneasca asta ii piedica suprema in calea evolutiei romanului..... Toate sunt discutabile si adaptabile nevoilor noastre..... sdaca in lege spune Rosu noi folosim roz ca ala ne place mai mult, nu de alta dar stim noi mai bine!

    cu 2 ani în urmă (16.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!