Stiri Cupa României Masculin

Avancronica partidelor de sâmbătă (19.03) din etapa a 24-a a Ligii Naționale

Avancronica partidelor de sâmbătă (19.03) din etapa a 24-a a Ligii Naționale

Sâmbătă, 19 martie, sunt programate șase partide în Liga Națională de Baschet Masculin, în cadrul etapei a 24-a, patru urmând să se dispute începând cu ora 18.00. Pe lângă întâlnirile de la Timișoara, Voluntari și Craiova, în care sunt echipe implicate în cursa pentru playoff, vor avea loc dueluri la Târgu Jiu, București și Oradea.

Vă prezentăm mai jos principalele date pentru întâlnirile din Gorj, capitală și de pe terenul vicecampioanei României:

CSM Târgu Jiu - CS Rapid București - ora 18.00, FRB TV

Gorjenii au pus capăt unei serii nefaste, obținând un succes pe terenul lui CSM Galați etapa trecută, 77-72, prin care a ajuns la șase victorii în campionat. CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont cu acea ocazie prima victorie după demiterea lui Jordanco Davitkov.

Rapid a cedat în derby-ul cu Dinamo, oprindu-se la borna celor 65 de puncte marcate și de această dată, după ce a repetat prestația ofensivă din disputa cu CSO Voluntari. Giuleștenii au patru înfrângeri în ultimele cinci runde și ocupă locul 15 în campionat.

CSM Târgu Jiu este în fața Rapidului la mai multe date statistice, diferențele mai importante fiind la recuperări (38.1-35.2), eficiență (80.4-72.3) sau procentajele de la distanță (34.5-30.3%). Rapidiștii sunt fără victorie pe teren străin în acest sezon al LNBM.

Erik Copes iese în evidență din cele două tabere prin cifrele de Top 10 în campionat la recuperări (10.2 în medie) și capace (1.4 în medie). Porter Troupe are mână cea mai sigură de la linia de fault din toată Liga Națională, cu 90% încercări transformate. 

CS Dinamo București - CSM VSKC Miercurea Ciuc - ora 18.30, FRB TV

Seria bună, de trei victorii, s-a întrerupt pentru Dinamo în deplasarea de la Sibiu, unde alb-roșii au cedat în prelungiri cu 83-81. De partea cealaltă, harghitenii au 0-5 în ultimele partide și se clasează pe ultima poziție, cu 4-18 bilanț.

Dinamo pornește drept favorită în acest meci, având șansa de a bifa al zecelea succes în campionat, cu care ar continua să spere la playoff. Mai mult, bucureștenii au de luat o revanșă, după ce în tur au pierdut la Miercurea Ciuc cu 84-74, acel rezultat reprezentând prima victorie stagională pentru harghiteni.

Gruparea din șoseaua Ștefan cel Mare este printre cele mai bune la recuperările ofensive (11.9) respectiv intercepții (9.0), dar și la capitolul posesiilor pierdute se află în top (15.6), în timp ce Miercurea Ciuc are 16.9 turnovers pe întâlnire.

Partida se va juca de data aceasta în Arena de Baschet, după ce Sala Dinamo va fi ocupată cu meciul naționalei de handbal masculin împotriva Macedoniei de Nord din returul fazei a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023.

CSM CSU Oradea - CSM 2007 Focșani - ora 19.00, FRB TV

Bihorenii rămân să se concentreze doar pe campionat, după ce au părăsit FIBA Europe Cup în faza sferturilor de finală, fiind învinși și în retur de Bakken Bears. Formația pregătită de Cristian Achim se află în luptă cu SCM U Craiova pentru locul 4 la finalul sezonului regulat în Liga Națională.

CSM Focșani a pierdut ultimele trei partide din campionat, ajungând la 8-15 bilanț astfel. De la sfârșitul lui ianuarie încoace, vrâncenii au întâlnit doar formații care se luptă la playoff sau sunt în Top 3 în clasament.

CSM Oradea controlează aproape toate datele statistice, doar la procentajul de la linia de fault stând mai prost decât adversarii. Ambele formații au un jucător care se află în Top 10 la capitolul procentajului de triple transformate, respectiv Stephen Holt (41.9%) și Justin Baker (42.9%).

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani, Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!