Stiri Cupa României Masculin

Beres Lorant, găsit responsabil pentru insolvența BC Mureș Târgu Mureș

Beres Lorant, găsit responsabil pentru insolvența BC Mureș Târgu Mureș

Orașul Târgu Mureș are din nou o echipă în prima divizie de baschet, după ce CSM Târgu Mureș a reușit promovarea în LNBM. În echipa mureșeană au existat mai multe nume cunoscute pentru baschetul din „Junglă”, printre care îi amintim pe Goran Martinic, Szabolcs Santa sau antrenorul George Trif.

Toți trei fac parte din lista celor care au datorii de primit de la BC Mureș Târgu Mureș, fosta echipă mureșeană care emitea pretenții la trofee la începutul deceniului precedent, după cum arăta un document prezentat în exclusivitate de Total Baschet, în 2018.

Așadar, ce s-a întâmplat cu aceste datorii? Nu mare lucru. Potrivit unei decizii definitive date de Tribunalul Mureș pe 24 iulie 2020, toată vina pentru insolvența clubului a picat pe fostul președinte Bereș Lorant, care s-a văzut obligat să plătească datoria de 5,1 milioane lei a clubului.

Cât a putut plăti din datorie Bereș Lorant? Păi nu foarte mult, chiar deloc, dat fiind faptul că e insolvabil. Așadar, gaura de 5 milioane de lei a rămas.

Ce-i drept, nici CSM Târgu Mureș nu era un club străin de datorii. La începutul anului trecut clubul acumulase datorii de 2,6 milioane lei. Moment în care echipa de seniori la baschet fusese mutată pe identitatea lui CSU Târgu Mureș. Totuși, cea care a promovat în LNBM se cheamă CSM...

Încurcate-s căile domnului în baschetul mureșean. Cu toate acestea, ne bucurăm că publicul mureșean, nevinovat pentru mismașurile făcute pe bani publici, va avea parte din nou de baschet la cel mai înalt nivel.

Bine ai revenit în LNBM, Târgu Mureș!

*foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii