Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a doua

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a doua

Jucătorii români au avut contribuții importante în etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în cazul unora vorbind despre continuarea începutului excelent de sezon sau stabilirea unor recorduri personale.

Site-ul nostru i-a ales pe următorii autohtoni în topul celor mai bune prestații din etapa a doua:

1. Rareș Uță (Dinamo București)

Double-double spectaculos pentru pivotul român în deplasarea de la Focșani, unde a încheiat cu 15 puncte și 4 capace în înfrângerea surprinzătoare pe care a suferit-o Dinamo. Uță a fost cel mai bun om din tabăra alb-roșie cu 27 index al eficienței și +8 la +/-.

Cifrele din acțiune l-au ajutat de asemenea pe pivot să iasă în evidență, el totalizând 7/8 pentru cel mai bun procentaj din tot meciul alături de Mo Pratt din tabăra adversă.

2. Andrei Calenic (CSM Galați)

Calenic își continuă startul excelent de sezon, având un nou meci în double figures. El a totalizat 21 de puncte, 5 recuperări și 2 capace pentru un index al eficienței de 23 de unități și +15 la +/- în 36 de minute petrecute pe parchet.

Cu 9/13 din acțiune a încheiat disputa, procentajul triplelor transformate fiind aproape perfect (3/4), fiind devansat pe lista marcatorilor în tabăra dunăreană de cele 22 de puncte pe care le-a reușit Luka Mitrovic.

3. Amedeo Casale (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

Un joc excelent a făcut Casale împotriva lui CSU Sibiu, ciucanii ducând meciul în overtime. Meo a terminat cu 17 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții pentru un index de 30 de unități la eficiență. În cazul acestei ultime categorii, jucătorul lui CSM Miercurea Ciuc a devenit al 5-lea în acest sezon care bifează minim 30 la eficiență.

Procentajele din acțiune au fost de 83% din interiorul arcului de cerc și 50% de la distanță, la final Casale având 7/10. O singură dată în carieră a avut un meci mai bun, dacă avem în vedere strict indicele eficienței.

4. Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu)

Două aruncări cruciale de la distanță în prelungiri cu care a ajutat Sibiul să câștige a reușit Mirel Dragoste, fiind într-un final al doilea marcator al echipei. Căpitanul galben-albaștrilor a totalizat 17 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții și 3 assist-uri pentru 20 index al eficienței și +11 la +/-.

Din interiorul arcului de cerc a aruncat mai bine Dragoste (5/7), triplele din overtime fiind singurele pe care le-a înscris în acest duel (2/6).

5. Alexandru Olah (Rapid București)

Prestație excelentă pentru pivot în ultimul meci al rundei, cu 20 de puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri în victoria Rapidului cu CSM Petrolul Ploiești. Olah l-a secondat pe Tyler Stone, MVP-ul etapei, la eficiență (22 index) și a avut cel mai mare +/- din tot meciul (+34).

A fost pentru a treia oară în cariera sa din LNBM când a putut încheia un meci cu cel puțin 20 de puncte marcate. Rapidistul a stat cu 8/9 din acțiune și 4/5 de la linia de fault.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!