Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea a confirmat despărțirea de patru jucători străini

CSM Oradea a confirmat despărțirea de patru jucători străini

CSM CSU Oradea a anunțat pe cale oficială miercuri, 2 august, despărțirea de patru jucători americani, despre doi dintre ei BaschetRo oferind detalii anterior.

În echipamentul „Leilor Roșii” nu vor juca și în sezonul 2023/2024 Josh Bostic, Mark Ogden, Justin Carter și Stephen Holt. În cazul lui Bostic și Ogden, site-ul nostru a oferit informația înainte ca bihorenii să o confirme în mod oficial.

Carter a petrecut un singur sezon la Oradea și adunat 25 de meciuri pe plan intern (campionat+cupă), respectiv 9 în FIBA Europe Cup. Mediile din LNBM au fost de 8.5 puncte, 3.3 recuperări, 2.9 pase decisive și 0.8 intercepții, cu 39% la două puncte și 38% de la distanță. În cupele europene, experimentatul baschetbalist american a contribuit cu 9 puncte, 4.7 recuperări, 2 pase decisive și 1.3 intercepții, iar din spatele arcului de cerc a avut un procentaj de 42%.

Pe parcursul sezonului trecut, Justin Carter a suferit și o accidentare care l-a ținut departe de parchet, în lotul orădean fiind adus și Josh Bostic pentru a-i suplini absența.

Stephen Holt părăsește clubul bihorean după trei sezoane, în ultimul an fiind prezent la 41 de meciuri pe plan intern (campionat+cupă) și la alte 12 în FIBA Europe Cup, în această competiție europeană având a doua medie de minute de la CSM Oradea. Fundașul american a contribuit cu 7.6 puncte, 2.6 recuperări, 1.7 pase decisive și 1.0 intercepții în campionat, fiind la cel mai modest sezon al său în LNBM din punct de vedere statistic.

Americanul în vârstă de 31 de ani a avut 7.3 puncte, 2.5 pase decisive și 1.6 recuperări pentru „Leii Roșii” în FIBA Europe Cup, acolo unde nu a terminat vreun meci cu mai puțin de 21 de minute petrecute pe parchet.

CSM Oradea are două noutăți până acum, pe Toddrick Gotcher și Nijal Pearson. În privința sportivilor aflați sub contract se regăsesc Kris Richard, Bobe Nicolescu, Luca Năstruț, Enzo Vescan, Cătălin Baciu, Tudor Gheorghe, Erick Neal, Donatas Tarolis și Nikola Markovic.

*foto: Facebook CSM Oradea

9 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Interesant
    Oradea a renunta la 2 titulari și o rezerva. Dintre aceștia observ ca suporterii oradeni îl regreta cel mai mult pe Ogden. Corect din punctul de vedere al statisticii. Sa vedem însă dacă înlocuitorul este superior acestuia. Repet Ogden este un pivot bun pt LNBM util a fost și în meciurile de FIBA dar nu cred ca ar fi fost util în preliminariile BCL. Din punctul meu de vedere este necesar un pivot de top, foarte puternic în spațiul de 3 secunde.
    Voi ce părere aveți???

    cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Zvon
      Daca se confirma zvonurile, atunci exact asa ceva va veni la Oradea. La fel de atletic, dar mult mai puternic si mai activ la finalizare. Sa vedem in cateva zile....

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Nume
      Un nume nu ar fi rau. Chiar daca e zvon. Suntem curiosi :))

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • Ricardo:

      Ogden
      Din ce îmi spui înțeleg asa cum am mai auzit și din alte surse ca Ogden a fost lăsat sa plece la dorința antrenorului care dorea înlocuirea sa. Nu am informații cu privire la înlocuitor dar dacă spui ca este la fel de atletic dar mai puternic este un mare plus pentru Oradea în preliminariile BCL!

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Zvon
      Se vorbeste de Marvin Jones.... Din foarte multe surse,chiar daca teoretic recent a fost transferat de Podgorica.

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • Ricardo:

      Podgorica
      Da a semnat acolo acum vreo luna. Dar între timp a prelungit și Kaba... oricum dacă se vorbește despre Jones, chiar dacă nu va fi el va fi un super pivot oricum ...

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Jones
      Am vazut si eu ca a semnat acum o luna. Sa vedem acum ce si cum. Nu putem vorbi de el fiind sub contract cu alta echipa, si mai ales ca a semnat acum o luna 😅

      cu 8 luni în urmă (03.08.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Transferuri
    Nicio vorba despre transferuri azi !!! Noutăți ceva ??? De când a plecat GYKE în vacanta a rămas un gol greu de acoperit! 😀😃 Acum trecând la lucruri mai serioase Rapidul oare nu mișcă nimic? Singura echipa care nu a anunțat nimic în aceasta vara în ceea ce privește contingentul de străini. Sibiul și Voluntariul fiind net campioane la acest capitol!

    cu 8 luni în urmă (04.08.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Bolinovac
    Continua la Rapid...

    cu 8 luni în urmă (04.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!