Stiri Cupa României Masculin

F8. Echipa ideală a turneului final al Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.02.2024

F8. Echipa ideală a turneului final al Cupei României

Final Eight-ul Cupei României a luat sfârșit duminică, 18 februarie, cu o finală dintre gazdele U-BT Cluj-Napoca și Rapid București. Studenții au dominat ultimul act, de pe teren propriu. Aceștia și-au construit un avans confortabil în sfertul al doilea și nu l-au mai cedat până la final.

Iată care este echipa ideală a turneului final, în viziunea site-ului nostru:

Tudor Șomăcescu (Rapid București)

Cea mai plăcută surpriză, în rândul evoluțiilor jucătorilor autohtoni, a fost cea a lui Tudor Șomăcescu. Fundașul rapidist sosit din State în această vară a avut un start dificil de turneu și a avut 5 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive cu doar o aruncare transformată din opt (0/5 de la distanță) în meciul cu CSM Ploiești.

Jucătorul de 18 ani și-a spălat păcatele în surpriza cu CSM Oradea, când a fost MVP-ul echipei sale în șocul provocat vicecampioanei României. Șomăcescu a avut 16 unități la eficiență prin cele 13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Tot 13 puncte a avut și în finala împotriva fostei sale echipe, astfel că în cele trei meciuri, mediile sale au fost 10.3 puncte, 4 recuperări, 1.7 pase decisive și 2.7 intercepții.

Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a câștigat fără mari probleme marele premiu al Final Eight-ului de la Cluj. CSO Voluntari a fost singura adversară ce le-a pus probleme ardelenilor, dar în ultimele minute, valoarea echipei conduse de Mihai Silvășan. Cu un Pat în mare formă și MVP al acelui meci, alb-negrii au revenit de la -8, iar căpitanul a avut 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive pentru +25 la eficiență.

În blowout-ul cu CSM Constanța din semifinale, Richard a fost liderul echipei sale la minute și a fost din nou în double-digits, cu 12 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. În finală, el a fost ceva mai șters și a marcat doar 8 puncte, reușind să strângă totuși 5 recuperări și 5 pase decisive, iar la finalul competiției, el a avut medii de 12.3 puncte, 5.7 recuperări și 3.7 assist-uri.

Cedric Henderson (CSM Constanța)

Marinarii au început furtunos turneul final și au reușit să o elimine pe CSU Sibiu în sferturile de finală, după un sfert secund de o intensitate defensivă extrem de ridicată. Bryan Griffin a fost MVP-ul partidei, dar a fost urmat în apropiere de Cedric Henderson, care a totalizat 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Henderson și-a continuat forma excelentă și, în ciuda eșecului categoric cu U-BT Cluj-Napoca din semifinale, el a reușit un meci excelent pe care l-a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 9 pase decisive, el fiind nominalizat și în echipa ideală a penultimului act.

Donatas Tarolis (CSM Oradea)

Leii Roșii au ratat două dintre obiectivele din acest sezon în ultimele două săptămâni. După ratarea sferturilor de finală ale Europe Cup, echipa lui Cristian Achim a fost dezamăgirea Final Eight-ului CRBM și nu a reușit să ajungă în penultimul act, fiind eliminată de Rapid București.

În primul tur de la F8, orădenii au trecut cu greu de o echipă decimată a lui CSM Târgu Mureș, iar Donatas Tarolis a avut o prestație ștearsă, cu doar 7 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. El și-a spălat păcatele în meciul cu Rapid, când a fost singurul jucător al echipei sale ce s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Lituanianul a avut o treime din punctele echipei sale, 21, la care a mai adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive pentru 23 de unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

După cum aminteam, clujenii au dominat și Final Eight-ul Cupei României și au reușit să își adjudece pentru al doilea sezon consecutiv trofeul. Emi Cățe a demonstrat din nou de ce este cel mai valoros jucător român la ora actuală și a fost din nou unul dintre liderii echipei sale.

Pivotul naționalei a început cu 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și +18 la eficiență în sfertul cu CSO Voluntari. În semifinala cu Constanța, el a adus 3 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive deoarece echipa sa nu a avut nevoie de mai mult, iar cea mai bună evoluție a fost în finala cu Rapid, terminată cu 13 puncte, 8 recuperări și 2 capace pentru +24 la index-ul de eficiență.

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!