Stiri Cupa României Masculin

Patrick Richard: „E un sezon lung și acesta este doar începutul”

Patrick Richard: „E un sezon lung și acesta este doar începutul”

U-BT Cluj-Napoca a obținut aseară a noua victorie stagională și al doilea succes din campionat. „Studenții” s-au impus în fața marii rivale, CSM CSU Oradea, cu scorul de 82 la 55.

Clujenii au fost conduși de Patrick Richard, care a adunat 18 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții. Iată ce a declarat acesta pentru pagina de Facebook a lui U-BT:

A fost un meci în care am jucat bine timp de 40 de minute. Am fost concentrați așa cum trebuie încă de la început. Așa cum ne-a spus antrenorul, e doar un joc. E de-abia începutul sezonului și noi trebuie să ne asigurăm că rămânem focusați fiindcă avem multe obiective. E un pas în față făcut în campionatul național.

Întrebat dacă se aștepta ca formația sa să câștige la o diferență atât de mare de scor, americanul naturalizat a răspuns următoarele:

Niciodată nu intrăm pe teren cu gândul că vom câștiga la scor. Tot ce ne dorim e să învingem. Luăm posesie cu posesie și, dacă apar astfel de victorii, foarte bine. Dar e doar o victorie și trebuie să mergem mai departe, fiindcă urmează câteva meciuri dificile atât în ligă, cât și în BCL.

„Petrică” a vorbit și despre cum s-a simțit să evolueze în roz:

A fost extraordinar. Mi-a plăcut video-ul pe care l-am făcut și campania la care ne-am alăturat. Luptăm împotriva cancerului la sân fiindcă sunt atât de multe femei afectate de această boală în toată lumea. Așadar, e un gest frumos și pot să spun că maiourile arată bine.

În încheiere, căpitanul lui U-BT a fost rugat să spună secretul rezultatelor obținute de elevii lui Silvășan în această stagiune.

Nu e niciun secret. Venim în fiecare zi la antrenamente și muncim din greu. Băieții sunt aici din 1 august și muncim foarte mult. Însă e doar începutul și nu vrem să ne îmbătăm cu apă rece. E un sezon lung și acesta e doar începutul. Trebuie să rămânem concentrați.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Aveti dreptate domnu Richard
    Echipele care au inceput cu 0-3 isi pot reveni

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Pot afirma
    ca Pat este unul dintre cei mai marcanti lideri pe care i-am avut in ultimii 20 de ani. Ar mai fi Rasic dar el era deja trecut de apogeu, puncta ca lider mai mult in afara decat pe teren. Adica nu avea aceeasi consistenta. Pat mi se pare ca le face pe amandoua, e decisiv si e si capitan. Alte opinii din comunitatea U sau de la cunoscatori? (cu privire la lideri mai marcanti decat Pat)

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      De acord
      Este unul dintre cei mai marcanți lideri, cu siguranță. În plus față de Rasic are abilitatea de a comunica și de a interacționa cu publicul într-un fel mai dinamic. Rasic nu avea personalitatea, pur și simplu, era mai liniștit, mai timid poate. Pentru Pat e mai ușor și fiindcă vorbește nativ engleză, printre altele.

      Dar, aici mai sunt niște lucruri extrem de importante de adăugat. Omul chiar s-a legat de Cluj, pe bune. Se vede din felul în care se raportează familia la oraș, a spus-o chiar el în ultimii ani. Apoi, la fel foarte important - eu l-am văzut în meciurile pe care le-a jucat pentru națională. Se vedea că omul chiar a luat-o în serios, că ia într-adevăr meciurile personal. Că nu e acolo doar așa, e acolo și crede în ce face. Treaba asta n-am văzut-o nici la Watson și nici la Kris Richard.

      Așadar, o componentă foarte importantă - omul ăsta cred că se simte acasă aici, în Cluj, în România. Și simțindu-se acasă deja simte că-i un pic mai mult parte din comunitate. E la rândul lui apreciat și extrem de popular între fani. Așadar e o relație reciprocă, two-way street. În plus, e pozitiv și de foarte mare bun simț, în atitudine, declarații, în cam tot ce ține de ceea ce face.

      Apoi... stie să-i inspire pe tineri. Țin minte declarațiile de anul trecut ale ui Grasu și ale lui Lungu referitoare la el, iar mai nou se adaugă pe listă și Colceag. E clar că vrea să ajute, să-i ajute să se dezvolte. E un lucru mare și important pentru cei tineri, e genul de chestie pe care un lider o face. Iar ca lider a câștigat și respectul unor colegi care au văzut multe. Gen Stipe (cu care mi se pare că au o sinergie grozavă) sau Bircevic.

      Dublează toate asta cu ceea ce face pe teren. E un jucător pe care echipa se poate baza, versatil, inteligent, bătăios, dedicat. Marchează, pasează, temperează și oferă luciditate când e nevoie. E mare lucru să avem un jucător și un caracter ca și el în echipă.

      Și, nu în ultimul rând... chestia cu Petrică... n-are cum să nu-ți placă de omul ăsta! :-)

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Categoric
    Petrica incepe sa fie leader-ul din teren si nu numai. As vrea sa stea de vorba cu cei tineri, in special cu Luca ( a luat numarul lui Ghita Muresan, dar as vrea sa preia si ceva din modestia lui BG sau de ce nu din modestia Danielei Morosan ). As vrea ca anul acesta sa fie sezonul confirmarii valorii lui Petrica. Si ca sa-l aseman cu alt mare leader Kyndal Dykes , iata ca este nevoie de cel putin un sezon plin pentru a intra in rol. Rasic a fost si el un leader dar mai mult in teren , la fel Adamovic avea personalitate. LeVar Seals si Kirstanovic au fost super jucatori dar mai putin leaderi.
    Petrica este UN PERSONAJ , mai mult decit un leader ! De aceea nu astept de la el sa ne scoata din toate momentele grele ( ochii vigilenti vor fi pe el). Pentru acestea ii astept pe Stewart si Bircevic.
    The Show must go on !

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii