Stiri Cupa României Masculin

Richard, înainte de plecarea spre Târgu Jiu: „Mergem acolo cu gândul la victorie”

Richard, înainte de plecarea spre Târgu Jiu: „Mergem acolo cu gândul la victorie”

U-BT Cluj-Napoca se pregătește de duelul cu CSO Voluntari din SuperCupa României. Campionii sezonului precedent au șansa obținerii primului trofeu al acestei ediții, însă trebuie să facă un meci bun în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

La doar două zile de la întoarcerea din Grecia, unde U-BT a obținut calificarea în Basketball Champions League, Patrick Richard a prefațat confruntarea cu CSO Voluntari:

Cu siguranță, am avut o pauză foarte scurtă, ne-am întors în Cluj de o singură zi. Suntem fericiți că ne-am îndeplinit primul obiectiv, un obiectiv setat de club, de echipă și acceptat de toată lumea. L-am atins însă trebuie să mergem mai departe cât mai repede și trebuie să ne pregătim pentru SuperCupă, un alt obiectiv al nostru. Ne pregătim pentru Voluntari, ei sunt o echipă bună așa că trebuie să fim pregătiți cât mai rapid pentru a încerca să ne atingem încă un obiectiv. Sunt două echipe total diferite. Prin urmare, anul trecut este irelevant, să fiu sincer. Sunt echipe diferite, jucători diferiți și e la începutul sezonului. La finalul campionatului toată lumea știe cum joacă adversarii, însă acum e ceva complet nou. Vor încerca să ne învingă și noi vom încerca să îi batem pe ei. Va fi un meci frumos și cred că e bine pentru România că jucăm pe teren neutru și că se încearcă popularizarea baschetului în diferite orașe. Mergem acolo cu gândul la victorie.

Căpitanul alb-negrilor a jucat excelent în turneul preliminar BCL, reușind să își conducă echipa în fiecare partidă. La conferința de presă, Richard a fost întrebat despre jocul său de la începutul noii stagiuni:

Tot ce îmi doresc e să câștig. De când am venit aici, îmi doresc același lucru: să câștig. Ne-au lipsit câțiva jucători, am fost nevoit să joc în alte poziții dar, până la urmă, totul este despre victorie. Probabil că, pentru mine, a fost mai bine că am avut o pauză mai scurtă. Fizic, mă simt cel mai bine din ultimii ani. Totuși, e doar începutul. Joc bine și noi, ca echipă, jucăm bine și sper să continuăm așa. Pe măsură ce ne revin jucătorii, sper să menținem relațiile dintre noi și să continuăm să construim. E devreme, e începutul sezonului și, chiar dacă am atins un obiectiv, deocamdată n-am făcut nimic. Suntem concentrați la următoarele obiective pe care vrem să le atingem.

La final, Petrică a vorbit despre lotul din acest sezon al lui U-Banca Transilvania, punctând că apărarea va fi esențială în jocul lor:

Avem multe arme dar, în același timp, nu suntem egoiști. Poate fi ziua oricui și toată lumea e ok cu asta. Jucăm împreună și s-a văzut asta în preliminarii unde am avut într-un meci 26 de pase decisive. Asta demonstrează că împărțim mingea și că toți ne bucurăm să jucăm baschet. Pentru noi, să fiu sincer, cheia va fi în defensivă în acest sezon. Ofensiv, avem mult talent, avem multe arme dar dacă vom reuși să ne apărăm cum trebuie și să ne ținem adversarele la 60-70 de puncte, atunci vom avea șansa de a câștiga în fiecare seară. Vom avea partide în care nu ne vor intra aruncările, așa cum s-a întâmplat în duelul cu Fribourg și atunci a trebuit să ne concentrăm pe apărare, care a reprezentat motivul pentru care am câștigat acel joc.

 

🎙 Conferință de presă

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Tuesday, September 21, 2021

Confruntarea dintre U-BT și Voluntari are loc miercuri, 22 septembrie, de la ora 18, în direct la Digisport și Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Fie ca cea mai buna echipa sa castige
    Succes amandurora , sunt amandoua doua echipe puternice cu ambitii mari ! Fie ca cea mai buna echipa sa castige

    cu 2 ani în urmă (21.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!