Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari luptă pentru primul trofeu al sezonului

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari luptă pentru primul trofeu al sezonului

Miercuri, 22 septembrie, Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui SuperCupa României, duelul dintre campioana Ligii Naționale și câștigătoarea Cupei României. Așadar, de la ora 18, în direct la Digisport și Look Sport, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari își vor disputa primul trofeu al sezonului.

Cele două formații sunt foarte diferite. U-BT este o echipă de tradiție a campionatului românesc care, în ultimii 15 ani, a luptat mai mereu pentru trofee, fiind o prezență constantă în playoff. În schimb, CSO Voluntari a ajuns în primul eșantion de-abia anul trecut și a impresionat imediat prin jocul arătat.

Ilfovenii au cucerit Cupa României chiar la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, după o finală spectaculoasă cu CSM CSU Oradea. Aceeași sală a găzduit meciul 5 al finalei Ligii Naționale, unde clujenii i-au avut drept adversari tot pe elevii lui Cristian Achim.

De altfel, U-Banca Transilvania a trecut în semifinalele campionatului fix de CSO Voluntari, echipă ce a reușit să revină de la 0-2 și să trimită seria în decisiv. Atunci, alb-negrii au profitat de absențele din lotul oaspeților și s-au impus la o diferență considerabilă.

Însă, din sezonul trecut, lucrurile s-au schimbat. Conducerea ardelenilor i-a păstrat pe Patrick Richard, Karel Guzman, Andrija Stipanovic, Ștefan Grasu, Nandor Kuti și o parte din juniori. Pe lângă aceștia, au ajuns sub Feleac Brandon Brown, Giordan Watson, Elijah Stewart, Toni Katic, Stefan Bircevic, Dustin Hogue și Luca Colceag.

De partea cealaltă, au rămas sub comanda lui Sașa Ocokoljic Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu, Ousmane Barro și Malcolm Lee. CSO Voluntari l-au adus pe David Vida de la Cluj, pe Rolland Torok de la Sibiu și pe Sarunas Vasiliauskas, Eric Thompson, Antonio Woods și Toddrick Gotcher.

În presezon, U-BT Cluj-Napoca a disputat șase amicaluri, reușind să câștige patru dintre ele. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan le-au învins pe Proletar Zrenjanin, Mega Leks Belgrad, Igokea Aleksandrovac și Borac Banja Luka și au pierdut cu FMP Belgrad și cu Mornar Bar.

De asemenea, campionii României au avut trei partide oficiale, în preliminariile Basketball Champions League. La turneul din Grecia, U-BT s-a impus în fața lui Vilpas Vikings, Peristeri BC și Fribourg Olympic și a obținut calificarea în grupele competiției europene.

Și CSO Voluntari a avut șase meciuri amicale. Deținătoarea Cupei României nu a pierdut nicio confruntare, înregistrând cinci victorii (cu Dinamo București, CSM Ploiești, Steaua București, Rapid București și Overseas Basketball Combine) și un egal (cu Galatasaray Istanbul).

Din punct de vedere al lotului, clujenii nu se vor putea baza pe Giordan Watson, Brandon Brown și Nandor Kuti. De partea cealaltă, Eric Thompson a suferit o accidentare în duelul cu Galatasaray însă, cel mai probabil, va putea juca în disputa de la Târgu Jiu.

În sezonul 2020-2021, U-BT și Voluntari s-au întâlnit de șapte ori, cinci dintre confruntări fiind câștigate de către „studenți”. Cele două tabere și-au mai disputat și finala Memorialului „Elemer Tordai”, iar atunci câștig de cauză au avut alb-albaștrii.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Haide U
    După părerea mea, U are prima șansă la acest prim trofeu

    cu 2 ani în urmă (21.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!