Stiri Cupa României Masculin

Vaidas Kariniauskas a semnat cu BC Wolves și va juca în EuroCup

Vaidas Kariniauskas a semnat cu BC Wolves și va juca în EuroCup

În urmă cu trei zile, anunțam că Arturs Zagars, revelația Campionatului Mondial, va juca în stagiunea 2023-2024 pentru BC Wolves. Mai exact, letonul a semnat pe trei ani cu Fenerbahce Istanbul, însă va fi împrumutat la gruparea lituaniană.

În Vilnius, Zagars va fi coleg cu un alt jucător care a impresionat la turneul organizat de Japonia, Indonezia și Filipine. Este vorba de Vaidas Kariniauskas, baschetbalist care a jucat în România la U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea și, cel mai recent, la CS Rapid București.

Kariniauskas a semnat foarte devreme cu BC Mazeikiai, o nou-promovată în prima ligă a Lituaniei. Totuși, în urma prestațiilor de la Mondial, BC Wolves a intervenit și a izbutit „să-l fure” pe sportivul în vârstă de 29 de ani de la Mazeikiai.

La turneul pe care Lituania l-a încheiat pe poziția a șasea, Kariniauskas a avut medii de 4.0 puncte, 3.1 pase decisive și 1.4 recuperări. Jucătorul originar din Alytus va rămâne în memoria iubitorilor de baschet pentru evoluția în fața Statelor Unite ale Americii, când a câștigat mai multe dueluri 1 la 1 cu Austin Reaves, baschetbalistul lui Los Angeles Lakers.

Kariniauskas a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, fiind cel mai eficient jucător al Lituaniei (+16) în victoria surprinzătoare obținută în fața americanilor: 110-104.

După acel meci s-a discutat foarte mult despre dublul campion al României, iar Tadas Bulotas, agentul lui, s-a folosit de acel moment pentru a aminti că Vaidas Kariniauskas avea opțiunea de a ieși din contractul cu BC Mazeikiai contra unei sume de 20.000 de euro.

BC Wolves a plătit acest buy-out, iar jucătorul care a contabilizat 12.4 puncte, 4.4 pase decisive și 2.5 recuperări în Liga Națională în echipamentul Rapidului a făcut pasul de la o nou-promovată în liga Lituaniei la o echipă ce va evolua în EuroCup.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!