Stiri Juniori U14 Feminin

TF U14 Feminin: Rookies Oradea este campioana sezonului 2022/2023

TF U14 Feminin: Rookies Oradea este campioana sezonului 2022/2023

Campionatul Național U14 Feminin a ajuns la final duminică, 5 martie, atunci când s-au jucat ultimele partide din sezonul 2022/2023. BC Rookies Oradea a devenit campioana acestei ediții, după victoria în finala cu CSȘ Alexandria, scor 88-56.

Ultimul meci din cadrul turneului final care a avut loc în perioada 1-5 martie la Alexandria le-a găsit în lupta pentru trofeu pe Rookies Oradea și CSȘ Alexandria, aceste formații fiind adversare și în faza grupelor. Orădencele au recuperat un deficit de șapte puncte în primul sfert, perioadă încheiată cu 18-18, apoi în cel de-al doilea parțial au reușit să se desprindă și conduceau la pauză cu 38-27, după ce au încasat doar 9 puncte în aceste 10 minute.

Orădencele au continuat desprinderea și după reluare și ajungeau la +19 în cel de-al treilea sfert, perioadă pe care au încheiat-o cu 63-39 pe tabelă. În cele din urmă ecartul a fost de 32 de puncte și gruparea din județul Bihor a câștigat titlul național, scorul în finală fiind de 88 la 56.

Maira Lungu a avut 30 de puncte (5/9 de la distanță), 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Mihaela Costan a urmat-o cu 22 de puncte și 10 recuperări. Ioana Velcea a fost singura în double figures la puncte pentru Alexandria, cu 34, pe lângă 8 recuperări, 5 intercepții și 3 pase decisive.

BC Rookies a încheiat sezonul cu un bilanț de 24 de victorii și 2 înfrângeri.

În finala mică a reușit să se impună Dan Dacian București cu 36-28 în fața lui CSM Târgu Jiu. Carla Maftei a adunat 12 puncte, 6 recuperări și 4 intercepții pentru învingătoare, iar Iulia Radulea a avut 9 puncte, 14 recuperări, 13 posesii pierdute și 6 intercepții pentru CSM Târgu Jiu.

Clasamentul în CN U14 Feminin arată astfel la finalul sezonului:

  1. BC Rookies Oradea
  2. CSȘ Alexandria
  3. Dan Dacian București
  4. CSM Târgu Jiu
  5. Smart Basketball Team Cluj-Napoca
  6. CS Olimpia București
  7. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
  8. CSȘ Sibiu
  9. Gladius Târgu Mureș
  10. CN Mihai Eminescu Oradea
  11. LT Lucian Blaga Reghin
  12. CSȘ Gloria Valbon Arad
  13. CS Câmpina
  14. CSM București
  15. CSȘ Brașovia Brașov
  16. CSO Voluntari

*foto: Facebook BC Rookies

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!