Stiri Juniori U14 Feminin

TF U15 F - Gladius Târgu Mureș este campioana ediției 2021-2022

TF U15 F - Gladius Târgu Mureș este campioana ediției 2021-2022

Gladius Târgu Mureș a cucerit titlul național la categoria U15 feminin, după 63-55 în urma finalei împotriva Olimpiei București, disputată duminică, 27 martie, la Turneul Final de la București.

Sfertul inaugural al finalei s-a terminat cu 17-11 pentru Gladius, Mărcuș și Elekes fiind precise de la distanță în ultimele 30 de secunde ale parțialului. Seria bună a mureșencelor a continuat și în primele minute din sfertul doi și s-a ajuns la 23-11, iar apoi Gladius avea +18 pe tabelă (31-13), la pauză intrându-se cu 35-21.

Gladius Târgu Mureș s-a menținut constant la +10 în față pe parcursul celui de-al treilea sfert, desprinzându-se cel mult la 45-28 în această perioadă, pentru sfertul decisiv pornind cu un avantaj de 8 puncte, scor 47-39.

Olimpia s-a ținut la trei posesii în urmă, apropiindu-se la șapte lungimi (53-46), cu cinci minute înainte de final fiind 57-48 în favoarea lui Gladius. Dănciulescu și-a ajutat formația să vină la 57-52, dar apoi fetele de la CS Olimpia au pierdut o posesie importantă și Teglaș înscria pentru 59-52. În cele din urmă, mureșencele au câștigat cu 63-55, devenind campioane naționale la categoria U15.

Crina Teglaș a încheiat finala cu 23 de puncte, 16 recuperări și 10 intercepții pentru Gladius, iar Carina Dănciulescu (16 puncte, 11 recuperări) și Lavinia Cristea Pantelimon (16 puncte, 20 de recuperări) au fost cele mai bune jucătoare de la Olimpia București.

Lotul pe care s-a bazat Gladius Târgu Mureș este alcătuit din: Maura Beica, Alexa Moisan, Tania Șchiopu, Maria Brefelean, Larisa Năznean, Maria Harfaș, Valentina Coval, Crina Teglaș, Teodora Muntean, Ariana Cozma, Denisa Elekeș și Alexia Mărcuș. Staff-ul tehnic este format din Florina Pora, Vlad Pora și Aleksandar Gacesa.

Dan Dacian București completează podiumul

Medalia de bronz în ediția 2021-2022 a fost cucerită de Dan Dacian București, după 61-53 în finala mică cu Sportul Studențesc București. Oana Dîrloman (14 de puncte pentru Dan Dacian București) și Ana Maria Mărunțelu (11 puncte și 12 recuperări pentru Sportul Studențesc) au fost principalele marcatoare din cele două tabere.

Clasamentul la Turneul Final U15 Feminin:

  1. Gladius Târgu Mureș
  2. Olimpia București
  3. Dan Dacian București
  4. Sportul Studențesc
  5. CSȘ Bega Timișoara
  6. Crișul Oradea
  7. NBS Cluj-Napoca
  8. CSȘ Nr. 1 Laguna Constanța
  9. Leii București
  10. CSȘ Sfântu Gheorghe
  11. Academia de Baschet Phoenix Galați
  12. Mureșul Sirius Tâgu Mureș

*foto: Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!