Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronica meciurilor de vineri (29.04) din Liga Națională de Baschet Masculin

Avancronica meciurilor de vineri (29.04) din Liga Națională de Baschet Masculin

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin se încheie vineri, 29 aprilie, cu meciurile din cadrul etapei a 30-a. Derby-ul rundei are loc la Voluntari, cu implicații pentru stabilirea ierarhiei finale în Top 8 fiind și partidele de pe terenul lui Dinamo și Rapid.

Pe lângă întâlnirile dintre CSO Voluntari și CSM Oradea, respectiv Dinamo București și SCM U Craiova, vineri (29.04) au loc și următoarele dispute:

CS Rapid București - FC Argeș Basketball - ora 17.45, FRB TV

Argeșenii sunt cei pentru care jocul are o miză importantă, un succes putând însemna locul trei la finalul sezonului regulat în cazul în care CSM Oradea nu câștigă la Voluntari. În caz contrar, indiferent de rezultatul din Giulești, FC Argeș o să intre în playoff de pe poziția a patra și se va duela cu SCM U Craiova.

Rapidul are șansa să termine primul sezonul de la revenirea în primul eșalon cu 10 victorii, giuleștenii având în prezent 9-20 bilanț. În mod cert, Rapid termină cu un bilanț pozitiv de victorii-înfrângeri pe teren propriu, unde înaintea întâlnirii cu FC Argeș stă cu 8-6.

Cu excepția duelului de la Târgu Jiu, FC Argeș a putut să câștige pe terenul fiecărei echipe care a ratat playoff-ul în acest sezon. Eșecurile piteștenilor departe de casă, pe lângă jocul din Gorj, au venit la Oradea, Voluntari, Cluj-Napoca (primele trei clasate).

Rapid nu se va putea baza pe Devon Bookert în ultima rundă, americanul traversând o perioadă excelentă din luna aprilie încoace, când a bifat patru meciuri la rând cu 20+ puncte și a fost în double figures de șapte ori în nouă partide.

CSM Târgu Jiu - CSA Steaua București - ora 17.45, FRB TV

Ambele au putut să obțină cel puțin 10 victorii în acest sezon și vor termina între primele 12 în mod sigur. Steaua s-a impus în tur cu 86-78 și acum luptă pentru a patra victorie în deplasare.

CSM Târgu Jiu a trecut pe teren propriu de cinci echipe care nu vor fi în playoff, pe lângă acestea reușind să o învingă și pe FC Argeș, grupare care poate încheia pe 3 sezonul regulat. Gorjenii au trei victorii la rând pe teren propriu, unde ultima echipă care s-a impus a fost CSU Sibiu (6 martie, cu 80 la 74).

Steaua și Târgu Jiu au medii asemănătoare la capace, 2.6, gorjenii fiind cel mai sus în privința recuperărilor (38.5, locul secund în LNBM), iar steliștii în privința punctelor (79.9, locul șase în campionat).

U-BT Cluj-Napoca - BC Athletic Neptun Constanța - ora 20.00, Digisport 4, Prima Sport 4, FRB TV

Partida care trage cortina peste sezonul regulat al LNBM se joacă în BTarena, urmând să fie ultimul meci televizat înaintea playoff-ului. U-BT și-a asigurat avantajul terenului propriu pentru fiecare rundă din postsezon, nefiind încă știut adversarul clujenilor din primul tur de playoff, Dinamo putând să o trimită pe CSU Sibiu pe poziția a opta în cazul unei victorii în ultima etapă. În caz contrar, campioana României va evolua împotriva lui Dinamo.

Athletic Constanța are patru victorii în deplasare în LNBM, pe lângă 10 înfrângeri, dobrogenii reușind să facă un salt important față de sezonul trecut. „Gladiatorii din Tomis” au câștigat o singură dată pe teren străin în 2022, la Galați (22 ianuarie).

U-BT are cinci victorii la rând și caută al 17-lea succes pe plan intern în fața propriilor fani, având 14-0 în campionat acasă și alte două victorii în Cupa României. Ardelenii au avut un singur meci în actualul sezon al LNBM cu mai puțin de 80 de puncte marcate pe teren propriu, într-o confruntare cu FC Argeș (78-74), reușind în alte cinci cazuri să atingă sau să depășească suta de puncte.

Turul, jucat la mijlocul lunii ianuarie 2022, a fost câștigat de campioana României cu 79-65, alb-negrii deschizând atunci o serie de cinci deplasări în Liga Națională. Înaintea întâlnirii de vineri seara (29.04), U-BT are 27-2 bilanț, iar Constanța 12-17.

*foto: Elis Iordache, Facebook Steaua București, FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!