Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale românilor în etapa a 6-a

Cele mai bune prestații ale românilor în etapa a 6-a

În ultimele patru zile au avut loc șapte partide din cadrul etapei a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. FC Argeș Basketball și U-BT Cluj-Napoca au rămas neînvinse în campionat, în timp ce SCM Timișoara continuă să adune victorii.

De asemenea, runda proaspăt încheiată a consemnat câteva prestații solide din partea autohtonilor.

1. Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Gruparea din Ștefan cel Mare nu a avut parte de un meci ușor în compania lui BC CSU Sibiu. Elevii lui Hristu Șapera au apăsat piciorul pe accelerație în ultimele minute de joc și s-au impus la o diferență de cinci puncte: 85-80.

Unul dintre cei patru jucători dinamoviști aflați în double-digits a fost Mandache, sportiv ce a adunat 14 puncte și o recuperare, pentru un indice al eficienței de +10. Veteranul român a marcat niște coșuri foarte importante în momente-cheie ale confruntării.

2. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

De partea cealaltă, în acest sezon, Dan Fleșeriu ne-a obișnuit cu formule de joc cu doi sau chiar trei baschetbaliști români. Chiar dacă rezultatele sunt modeste, fanii sibieni pot să se bucure de evoluțiile jucătorilor autohtoni din lot.

De exemplu, Tohătan a reușit în duelul cu Dinamo 11 puncte, 6 pase decisive, o recuperare, un capac și 14 unități la eficiență. Acesta a jucat 27 de minute, a aruncat perfect de la linia de libere și a avut 57% din acțiune.

3. Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Pe lângă fundașul băimărean, din tabăra sibiană s-a remarcat și Uță. Pivotul aflat la primul sezon în galben-albastru a strâns 11 puncte, 4 recuperări și 2 capace, având și el +14 la eficiență.

Rareș Uță nu a avut o misiune ușoară, fiind nevoit să se bată sub panou cu Keith Clanton, însă a marcat 4/5 din spațiul de 3 secunde și a reușit chiar să înscrie un coș de la distanță.

4. David Vida (CSO Voluntari)

După înfrângerea de la Sibiu, CSO Voluntari a revenit cu succes pe teren propriu și a învins-o pe CSM Galați cu scorul de 73 la 61. Un merit în această victorie îl are și Vida, care a reușit trei triple în partida din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”.

Jucătorul român a terminat cu 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +11.

5. Vlad Corpodean (BC Athletic Constanța)

Trupa lui Alexandru Olteanu nu a reușit să continue seria meciurilor câștigate și a fost învinsă, pe teren propriu, de CSM Focșani: 69-78. Totuși, Corpodean, aflat la cel de-al 302-lea joc din Liga Națională, a avut o nouă prestație foarte bună.

Veteranul originar din Cluj-Napoca a strâns 13 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție în 26 de minute. Cu un procentaj de 62% din acțiune și 100% de la linia de libere, Corpodean a înregistrat 21 de unități la eficiență.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Suporterii BC CSU Sibiu cred ca sunt foarte fericiti ca vad doi jucatori autohtoni in echipa ideala de romani din etapa a sasea
    Sper sa profite de avantajul terenului propriu in meciul cu Targu Jiu, Sibiul, desi Targu Jiu este o echipa puternica , artagoasa , care va da totul pe teren si vor dori victoria

    cu 2 ani în urmă (02.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!