Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum a ajuns Filip Adamovic în România

Cum a ajuns Filip Adamovic în România

Filip Adamovic a petrecut patru sezoane în baschetul românesc, perioadă în care și-a adăugat în palmares 2 titluri de campion și 2 Cupe ale României. 

Bosniacul a părăsit pentru prima dată țara natală pentru a juca la Asesoft Ploiești. Ionuț Georgescu, oficialul prahovenilor la vremea respectivă, a povestit în timpul comentariului live stream al partidei dintre Asesoft și Valencia, eveniment găzduit de baschet.ro, cum a ajuns acesta să vină în România la insistențele lui Dado Arnautovic, deși era un jucător care nu prindea foarte multe minute și nu se evidenția statistic la Igokea.

Filip Adamovic a fost invenția lui Dado...Voia să îl aducă și i-am spus să ne dea un meci să îl vedem, mi-a răspuns:" Nu joacă, e al treilea sau al patrulea conducător de la Igokea". Evident l-am întrebat dacă îl știe, adică de unde are încrederea asta în el?! Mi-a răspuns la fel de sec: "Știu că o să joace bine."

Într-adevăr, Adamovic a avut evoluții constante pentru Asesoft, deși a fost adus drept a doua opțiune pe postul de conducător de joc. În prima parte a sezonului acesta a reușit să "fure" din minutele lui Christopher Dunn, jucător care a și părăsit echipa din Ploiești după doar 11 partide disputate. În locul lui Dunn a fost adus, însă, Bojan Popovic, un jucător extrem de experimentat trecut pe la naționala Serbiei și prin Euroligă.

De la Ploiești, Adamovic a plecat la BC Mureș, unde cu un total alt rol în echipă mediile sale statistice au explodat și au ajuns la 15,8 puncte, 5,5 pase decisive, 3,1 recuperări și 1,5 intercepții pentru un indice la eficiență de 17,1, cel mai ridicat din întreaga sa carieră. Mai mult decât atât, acesta a ajutat echipa din Mureș să ajungă până în finala LNBM, unde au pierdut chiar împotriva lui Asesoft Ploiești. 

După experiența BC Mureș, Adamovic a mai jucat două sezoane în România pentru U-BT Cluj-Napoca, alături de care a câștigat două Cupe ale României și un titlul de campion. 

În prezent, jucătorul în vârstă de 31 de ani evoluează în primul eșalon al Belgiei pentru Belfius Mons-Hainaut. Echipă alături de care a avut prestații solide, prestații care i-au adus convocarea la naționala Bosniei-Herțegovina pentru calificările FIBA EuroBasket 2021.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!