Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jaytornah Wisseh a stabilit recordul stagional de puncte marcate într-o partidă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.04.2012

Jaytornah Wisseh a stabilit recordul stagional de puncte marcate în Divizia A la baschet masculin - ediția 2011/12. Americanul a înscris 41 de puncte în prima etapă din returul actualei ediții de campionat, în meciul pe care CSU Sibiu l-a pierdut la Oradea.

Alături de Wisseh, doar alți doi jucători ai izbutit să atingă cota 40 de puncte într-un meci din actuala ediție de campionat. Nikita Khartchenkov, rusul lui CSU Sibiu, respectiv Josh Brown, jucător care a evoluat în turul campionatului la Dinamo București, au înscris câte 40 de puncte fiecare într-un meci. Primul a reușit acest lucru împotriva echipei din Miercurea Ciuc, iar al doilea într-un joc disputat în compania Craiovei.

Remarcabil este că niciunul dintre cei trei nu se va afla la startul playoff-ului.

De notat faptul că în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, doar patru jucători autohtoni au izbutit să atingă pragul de 30 puncte înscrise într-un meci. Aceștia sunt Mihai Silvășan - 31 puncte în meciul cu CSU Ploiești, Bogdan Popescu - 30 puncte împotriva lui CSM Oradea, respectiv Bogdan Țibîrnă - 30 puncte, în echipamentul formației CS Otopeni, împotriva lui BCM U Pitești. Ce de-al 4-lea este Mădălin Nicolae, de la Poli Iași, împotriva lui SCM U Craiova.

În lista de mai jos găsiți cele mai valoroase performanțe individuale la capitolul puncte marcate în ultimele șapte sezoane:

 Sezon   Jucător   Echipa de proveniență   Performanță 
 2005/06   Brian Evans   CSU Sibiu   43 
 2006/07   Ronald Blackshear   CSU Sibiu   46 
 2007/08   Bryan McCullough   BC Mureș   42 
 2008/09   Arvydas Cepulis   CSU Ploiești   40 
 2009/10   Kevin Burleson   CSU Ploiești   39 
 2010/11   Branislav Tomic   CSM București   43 
 2011/12   Jaytornah Wisseh   CSU Sibiu   41 
2 comentarii la aceasta stire:
  • realHQ :

    :)
    41 impotriva Oradiei...si vorba bancului cu politisti: "Si la ce i-a folosit"? :) Oradea e in playoff iar el in avion...

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • daniel :

    greseala
    pe frbaschet.ro dintre romani cele mai multe puncte marcate le are nicolae madalin de la iasi impotriva craiovei 34 ...

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!