Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci decisiv pentru BCM U Pitești la Târgu Jiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.03.2012

Energia Rovinari și BCM U Pitești se vor confrunta într-un meci contând pentru etapa a 28-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Partida va avea loc la Sala Sporturilod din Târgu Jiu.

Va fi a 4-a partidă pe teren propriu în ultimele cinci disputate pentru gorjeni. Ei au o serie activă de patru victorii consecutive și au nevoie un nou succes, de această dată împotriva unei contracandidate la calificarea în playoff.

Formația argeșeană vine după o serie consecutivă de patru meciuri disputate în propriul fief. Elevii lui Costescu au învins o singură dată și au pierdut împotriva echipelor mai bine clasate în această perioadă.

Actualmente Energia Rovinari are 14-10 în clasamentul general al Diviziei A și se situează pe locul al 9-lea, în vreme ce BCM U Pitești are 12-13, fiind situată pe locul al 10-lea.

Meciul nu este decisiv pentru olteni, însă este din punctul de vedere al oaspeților. Argeșenii sunt obligați să câștige tot până la încheierea sezonului regulat și să spere în mai multe înfrângeri pentru Energia Rovinari și CSU Sibiu. Numai așa se mai poate califica câștigătoarea Cupei României.

În calcul trebuie luat și rezultatul confruntării directe din tur. Energia s-a impus la Pitești cu scorul de 78-75. Astfel, echipa lui Tudor Costescu va avea nevoie nu doar de un succes ci de unul la o diferență de cel puțin 4 puncte.

Un eșec al echipei pregătite de către Slobodan Nikolic la o diferență mai mică sau chiar o victorie pentru Energia ar scoate definitiv din cursă pe BCM U Pitești. Asta în condițiile în care argeșenii pot ajunge la cel mult 15 victorii în acest sezon, iar Energia are deja 14 și un meci la Iași.

BCM U Pitești este a doua echipă care vizitează Târgu Jiu în această săptămână cu speranța că va părăsi orașul în calitate de învingătoare în premieră. De-a lungul istoriei s-au consemnat trei confruntări directe între Energia Rovinari și BCM U Pitești în Târgu Jiu. De fiecare dată victoria a aparținut gazdelor.

În turul actualei ediții de campionat s-a consemnat prima victorie în deplasare în toate confruntările oficiale ce au opus aceste formații. Scorul general, în aceste condiții, este de 4-3 în favoarea Energiei Rovinari.

Louis Darby a avut 26 puncte, 6 recuperări, iar Robert Giles, jucător devenit istorie pentru Energia, a adăugat 18 puncte și 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Darko Vujacic a avut 22 puncte și 7 recuperări, iar Damien Kinloch a reușit 15 puncte și 6 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • louisdarby13 :

    FARA EMOTII !
    Meci fara emotii pt. Energia . Dar sa vedem arbitrii.....HAI ENERGIA !

    cu 12 ani în urmă (25.03.2012) Raspunde
  • doarbaschet :

    decisiv
    Un meci cat un sezon. Daca pentru unii locul opt este pierdere de timp si bani ( vezi declaratia unui oficial sibian) , pentru Energia si fanii sai , este esential. Play off-ul inseamna rasplata meritata pentru toti cei care "respira" baschet in Tg-Jiu (si palma meritata pentru cei care au hulit aceasta echipa) , indiferent ce s-ar intampla mai departe. Jucatorii trebuie sa fie concentrati 100% pe intreaga durata a meciului,asa cum au fost in ultimele confruntari . Pitestiul este intotdeauna o echipa greu de invins, dar acum cand isi joaca ultima carte .

    cu 12 ani în urmă (25.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!