Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară este campionul double-double-urilor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.04.2012

Titus Nicoară are două motive să jubileze. A câștigat sezonul regulat al Diviziei A pentru prima dată în carieră, iar din punct de vedere individual este jucătorul cu cele mai multe double-double-uri realizate în prima fază a campionatului.

Jucătorul de la Gaz Metan Mediaș a totalizat 11 astfel de performanțe, fiind lider la acest capitol. De asemenea, a realizat cea mai lungă serie de astfel de meciuri între jucătorii aflați în Divizia A. El a avut cinci double-double-uri consecutive. De notat că Titus are 27 de meciuri jucate.

Locul al 2-lea a fost ocupat de către americanul Damien Kinloch. Câștigătorul Cupei României a strâns 9 double-double-uri în Divizia A și a avut 23 de prezențe în această competiție.

Podiumul a fost completat de către Zoran Krstanovic. El s-a separat de Bryson McKenzie în ultima etapă. Pivotul campioanei a realizat al 7-lea double-double în cel de-al 27-lea său joc stagional. În schimb, pivotul de la CSM București a bifat doar 25 de prezențe pe prima scenă a baschetului masculin românesc.

De notat performanța excepțională a lui Allen Durham. Americanul care a jucat pentru Dinamo în prima jumătate a sezonului regulat a realizat 9 double-double-uri în doar 14 partide jucate. De fapt, el a fost cel mai eficient jucător al campionatului, principalul recuperator și unul dintre cei mai buni marcatori.

Durham a stabilit recordul stagional de recuperări având 21 de mingi împotriva Piteștiului. El a realizat două double-double-uri duble (cel puțin 20 la două categorii), în meciuri succesive: 23 puncte și 21 recuperări cu Pitești, respectiv 24 puncte și 20 recuperări cu Rovinari. Ambele meciuri au fost pierdute de bucureșteni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!