Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, răspuns pentru Cristian Achim: „Aproape permanent, ghinionul loveşte gruparea orădeană”

U-BT Cluj, răspuns pentru Cristian Achim: „Aproape permanent, ghinionul loveşte gruparea orădeană”

U-BT Cluj-Napoca a răspuns, prin intermediul site-ului oficial, scrisorii deschise trimise de Cristian Achim, antrenorul campioanei României, CSM Oradea, către Dusko Vujosevic, antrenorul coordonator al clujenilor, care a evidențiat faptul că gruparea bihoreană a schimbat în timpul sezonului regulamentul și Kris Richard a obținut cetățenia română.

Oficialii clujeni au fost destul succinți în exprimare motivând acest lucru prin faptul că pregătesc confruntarea cu Medi Bayreuth din FIBA Europe Cup.

Reprezentanţii clubului nostru, precum şi antrenorul coordonator Duško Vujošević, au lecturat scrisoarea domnului Cristian Achim. Cu toţii am citit cu interes scrisoarea domnului Achim, deşi suntem obişnuiţi cu declaraţiile pe care acesta le face în timpul sezonului. Nimic nu este nou.

De cele mai multe ori, antrenorul formaţiei CSM CSU Oradea, faţă de care avem un respect deosebit, preferă să evidenţieze dificultăţile competiţiei. Întotdeauna, deplasările sunt lungi şi obositoare. Indiferent unde călătoresc sportivii. Aproape permanent, ghinionul loveşte gruparea orădeană, incapabilă să îşi pregătească meciurile din cauza accidentărilor. Tot timpul se întâmplă ceva, inclusiv karma ar putea fi de vină.

Chiar şi aşa, ţinem să evidenţiem unele aspecte ale declaraţiei oferite de către antrenorul coordonator al clubului nostru, Duško Vujošević. După partida câştigată cu CSM CSU Oradea, domnul Vujošević nu a dezbătut numărul de străini al vreunei echipe, ci a contestat schimbarea unei reguli în timpul sezonului competiţional. Mai mult, considerăm că este absurdă ironia domnului Achim în privinţa arbitrajului.

Referitor la jucătorul Andrei Calnicenco, trebuie să precizăm faptul că acest sportiv este născut şi a trăit o bună parte a vieţii în Republica Moldova. Prin intermediul bunicilor săi, care au fost cetăţeni români, Calnicenco a putut să îşi redobândească cetăţenia. Cu siguranţă, Republica Moldova este mai aproape de România decât Statele Unite ale Americii.

În altă ordine de idei, Duško Vujošević ar fi vrut să îi răspundă domnului Achim printr-o scrisoare asemănătoare, dar programul nu i-a permis. Antrenorul coordonator de la U-Banca Transilvania este ocupat să pregătească, alături de staff-ul său, confruntarea cu Medi Bayreuth din FIBA Europe Cup. Suntem singura formaţie din România care a rămas angrenată în competiţiile baschetbalistice din Europa şi preferăm să ne concentrăm la acest lucru, precum şi la dezvoltarea baschetului românesc.

Duško Vujošević îl asigură însă pe domnul Cristian Achim de întreaga sa apreciere şi este oricând dispus să discute cu acesta despre baschet. Cu siguranţă, atunci când vorbim limba comună a baschetului, comunicarea nu va fi un impediment. 

*foto: Valentin Todea/baschet.ro

10 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA fanb :

    Da-te jos din corcodus
    Pe romaneste, daca taceai filozof rămâneai.
    Ironie ieftina la fiecare propoziție care nu face aduce vreo mandrie clubului clujean.
    Brusc am devenit MAAARE fan Cristian Achim care dat o declarație elegantă si sinceră. Clujul pe cealaltă parte vine cu o declarație pe alocuri jignitoare si patetică.
    Am văzut la meciul dintre ei un copil crescut la Oradea in curtea lor iar la Cluj doar juniori aduși de la alte echipe. Peste un an-doi va veni(ca si român) un jucator de culoare importat din Africa, parcă.
    Deocamdată Oradea este peste Cluj la capitolul trofee câștigate raportat la banii investiți.
    Mult succes in Europa Clujului si sper sa vă bată Oradea de sa va scoată aroganța din ghete!

    cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      fanb
      Stimate domn cred ca trebuie sa recitesti toate declaratiile, de la inceput pana la sfarsit, macar de 2 ori. Pentru ca am impresia ca iti scapa multe amanunte sau pur si simplu ai uitat ce ai citit.

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    • YMCA fanb:

      ...
      Nu vad de ce, părerea pot sa mi-o fac si doar după ultimele declarații. Recunosc ca nu m-au pasionat echipele(la nivel de declarații) până acum.
      Imi mentin părerea :)

      cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mda
    si mie mi se pare nepotrivit raspunsul. adica oradea sau achim au comentat de an boulea si tu raspunzi in acelasi ton?
    cand se dadeau declaratii (sau raspunsuri la declaratii) pe persoana fizica, respectiv raspundea cristescu, raspunsurile erau taioase dar fine.
    acum textul pare scris de o PRista nefericita.
    baschetul e un sport oarecum mai nobil, daca vreau circ ma uit la liga 1 fotbal.

    legat de cine va da cu terenul in cap cui, nu va da nimeni nimanui. vorbim de cele mai bune doua echipe din ro si toate meciurile vor fi in mod normal echilibrate (exceptia a fost meciul din fiba europe cup si si acolo am reusit sa remontam la -5, exact cat aveam nevoie).

    bafta si mai mult respect reciproc. toata lumea munceste, toata lumea vrea rezultate.

    ...si daca e cineva de invinuit acela e frb, un simulacru de federatie sportiva. puie maun si compania.

    cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Respect
      Inca un comentariu care face cinste suporterilor clujeni. Subscriu in totalitate la cele scrise. Vrem o disputa pe teren nu in declaratii.

      cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Jenant
    Chiar nu își avea rostul o astfel de replică (altfel nu pot să-i spun), iar replicile își au locul probabil pe forum, între noi, nu între 2 cluburi. Achim și-a spus punctul de vedere și punct. Apreciez ca foarte pertinentă remarca colegului studentU, chiar nu are rost să ducem disputa pe o altă latură decât cea sportivă. Multumim FRB că ai aprins un conflict și nu iei nicio poziție (încă o dată).

    cu 4 ani în urmă (10.03.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "... Rep. Moldova e mai aproape de România decât USA! "
    Am râs cu lacrimi după textul melodramatic postat din păcate sub sigla U, apoi am înțeles că e de plâns: oamenii ăștia au adus Clujul mai aproape de Caracal... După ce în urmă cu ceva timp aflam pe acest forum că galeria lui U nu mai are studenți ci clujeni get-beget, acum aflăm că purtătorul ei de cuvânt este unul care postează și pe aici în același stil și care din păcate oscilează între educația a' la Pata Rât și umorul mascotei Clujului din anii '80: Lulu. Am rămas cu câteva imagini memorabile: bunica lui Calnicenco vorbind românește cu bunicu care nu pricepe o boabă fiind muscal, apoi Venerabilul Guru muncind la tactica secretă prin care să-i bată pe nemți :sperăm să nu repete greșeala lui memorabilă din semifinala de Euroligă, pe care Rasic nu i-o iartă până azi. Hai că sunteți dezlănțuiți pe toate fronturile, nimic nu vă poate opri! Suntem cu ochii pe voi, râsul nostru vă va elibera...

    cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Malone dragule
      Majoritatea comentariilor tale sunt borderline psihotice, ia eventual o pauza de la net si iesi un pic la aer.

      Toti mai comentam pe aici, o dam in diverse dar urmarind comentariile tale mi se pare ca esti la cu totul alt nivel. Si nu in sensul bun.

      Pentru binele tau, incearca sa ti gasesti o activitate sau hobby a caror rezultate depind doar de tine. Altfel te umplii de frustrari inutile. Iti spun si din propria experienta.
      Sportul de performanta e fain de privit, admirat si comentat. Cand te implici mai mult decat actorii implicati in fenomen, care au o miza reala: salarii, faima, etc., atunci e momentul sa faci un pas in spate si sa re-evaluezi toata treaba.

      Bafta!

      cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "Suntem cu ochii pe voi, râsul nostru vă va elibera..."
      Am început să scriu de câteva ori și am tot șters... nu știam cum să răspund comentariului tău, sincer.

      Tu chiar depășești limitele afecțiunii firești pentru o echipă / un sport, a discursului pasional și cu patos. Omule, e un pic îngrijorător să ajungi să construiești false realități complexe... Nu e normal să creezi scenarii atât de elaborate în care te proiectezi râzând glorios / victorios în final pe seama unui insucces al altora...

      Eu nu mai comentasem pe site de mult vreme (cred că aproape doi ani) până să citesc, acum câteva săptămâni, ceva scris de tine. Am luat-o ca pe o provocare să răspund unui suporter advers, într-un duel al replicilor (cel puțin așa am văzut eu treaba). Ei bine, tu cu mesajul ăsta m-ai determinat să mă opresc.

      Gata, chiar nu mai e amuzant. Pentru mine e clar că din punctul tău de vedere nu mai discutăm aici despre orașe, organizații, echipe și sport...
      În ceea ce te privește mi-e clar că nu mai venim cu apropouri și argumente (mai mult sau mai puțin) subtile, dar totuși într-o limită a normalității...

      Omule, când fantezia ia locul realității, când ura ia locul pasiunii mai e doar un pas până la a pune mâna pe bâtă. Eu unul nu o să-ți dau ocazia să faci asta.

      La revedere, Malone Karl aka Karl Malone aka nailman.

      cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Declaratii
      Eu ma tot intreb oare care este scopul ascuns ale acestor declarantii, ca altfel nu imi explic cum, ca si conducători de club cu traditie in baschet, sa ajungi sa declari asa ceva, mai ales la rece. Si ma refer aici la ambele cluburi.

      cu 4 ani în urmă (10.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!