Stiri Cupa României Masculin

Cum arată echipa etapei a 22-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Cum arată echipa etapei a 22-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat luni seara, 13 martie, și a adus mai multe prestații foarte bune pentru jucătorii din campionatul României.

Site-ul nostru a ales următorii sportivi din Top 10 pentru echipa etapei:

Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)

Româno-americanul lui U-BT a stabilit un record personal de puncte în acest sezon în victoria campioanei țării pe terenul lui CSM Constanța. Richard a avut 19 puncte, 5 pase decisive și 2 intercepții în 24 de minute, totul pentru 25 index la eficiență și +13 la +/-.

De la distanță a adunat 4/5, fiind la cea mai bună astfel de performanță în LNBM după mai bine de un an, iar la libere și în cazul încercărilor de două puncte a fost fără greșeală, cu 5/5, respectiv 1/1.

Monyea Pratt (BC CSU Sibiu)

Chiar dacă în privința numărului de puncte nu a ieșit în evidență și nu a fost nici măcar în double figures la acest capitol, Pratt s-a remarcat în privința indicelui de eficiență (24). Jucătorul Sibiului a avut 8 puncte, 8 assist-uri și 11 recuperări în victoria contra lui Dinamo.

Aruncările de trei puncte i-au intrat perfect (2/2), însă a suferit la două puncte (1/4). De când a revenit la Sibiu, Pratt a fost la al doilea meci în care n-a stat departe de triple-double.

David Vida (CSO Voluntari)

Vida a fost liderul lui CSO Voluntari în disputa cu FC Argeș, el totalizând 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive în puțin peste 24 de minute pe parchet și la final a avut un index al eficienței de 22 de unități. Jocul contra piteștenilor a fost al doilea din această stagiune de LNBM în care a încheiat în double figures.

Baschetbalistul lui CSO Voluntari a avut o prestație excelentă din acțiune, cu 3/3 atât la două puncte, cât și din spatele arcului de cerc.

Nikola Jevtovic (FC Argeș Pitești)

Chiar dacă a pierdut cu Voluntari, Argeșul a dat principalul marcator al partidei în persoana lui Nikola Jevtovic. El a terminat cu 25 de puncte, 9 recuperări, o intercepție și un capac, având 29 index la eficiență.

Prestația ofensivă în acest meci a fost cea mai bună din sezonul 2022/2023 în Liga Națională pentru Jevtovic, care a contribuit cu 10/14 din acțiune și 5/5 la libere pentru Pitești. Două puncte i-au lipsit să-și egaleze career-high-ul în campionat.

Alex Olah (Rapid București)

MVP-ul rundei a fost aproape să-și egaleze recordul stagional de puncte marcate într-un meci de LNBM, el terminând cu 19 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un capac în fața Timișoarei. Cifrele acestea i-au adus un index de 29 de unități la eficiență și +19 la +/-.

Olah a stat cu 6/8 la două puncte și și-a marcat singura încercare de la distanță, în timp ce la libere a avut 4/5.

În continuare, din grupa 11-18 s-au remarcat acești sportivi:

Goran Gajovic (CSM Târgu Mureș)20 de puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive, 32 index al eficienței

Strahinja Jovanovic (CSA Steaua București)23 de puncte, 10 pase decisive, 3 intercepții, 29 index al eficienței

Luka Igrutinovic (CSM VSKC Miercurea Ciuc)12 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive, 22 index al eficienței

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!