Stiri Cupa României Masculin

F8. Rapid și CSM Oradea luptă pentru un loc în ultimul act al Cupei României

F8. Rapid și CSM Oradea luptă pentru un loc în ultimul act al Cupei României

Semifinalele Cupei României, ediția 2023/2024, urmează să se joace sâmbătă, 17 februarie, în BTarena din Cluj-Napoca. Prima confruntare din penultimul act al întrecerii o să le pună față în față pe CS Rapid București și CSM CSU Oradea.

Giuleștenii au avut parte de o misiune mai ușoară în sferturile competiției, unde au dat peste CSM Petrolul Ploiești, formație pe care au învins-o fără mari probleme: 78-57. Ben Altit a fost MVP-ul întâlnirii, cu 15 puncte, 4 recuperări și 3/4 din spatele arcului de cerc, iar din lotul rapidiștilor alți patru jucători s-au aflat în double digits.

Tudor Costescu s-a declarat mulțumit de ritmul pe care elevii săi l-au impus și de modul în care a funcționat defensiva, Rapid fiind echipa care a încasat cele mai puține puncte în faza sferturilor. În ceea ce privește ofensiva, bucureștenii au încheiat cu 42% la două puncte, 39% din spatele arcului de cerc și 84% la linia de fault, iar pe lângă aceste detalii au adunat 24 de assist-uri.

De cealaltă parte, CSM Oradea n-a avut un meci ușor în fața lui CSM Târgu Mureș, în ciuda absențelor din echipa pregătită de George Trif. „Leii Roșii” au putut să câștige cu 77-71, după ce au irosit un avantaj de 12 lungimi pe parcursul jocului, dar au marcat în momente cruciale pe finalul întâlnirii.

Nijal Pearson a contribuit cu 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive la succesul bihorenilor, în afara lui doar Erick Neal aflându-se în double digits. Cristian Achim a făcut referire la lipsa concentrării în rândul jucătorilor săi și a atras atenția asupra acestui detaliu și pentru semifinala cu Rapid.

Cum a decurs singurul duel stagional dintre Rapid și Oradea

Rapid și Oradea s-au întâlnit o singura dată în ediția 2023/2024, destul de recent, în Top 10 din LNBM. Confruntarea din 29 ianuarie s-a încheiat cu victoria vicecampionilor, 86-69 în Sala Rapid.

Diferența a început să apară începând cu al doilea sfert, perioadă pe care orădenii au câștigat-o la 11 puncte. Ulterior, în al treilea act, Oradea i-a lăsat Rapidului doar opt puncte.

Erick Neal (22 de puncte, 9 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții, 7/11 din acțiune) și Paulius Petrilevicius (14 puncte, 8 recuperări, 5/6 din acțiune) au fost cei mai eficienți jucători din cele două tabere

O nouă finală pentru „Leii Roșii” sau prima pentru giuleșteni de la revenirea în Liga Națională?

CSM Oradea a devenit o prezență constantă în fazele finale ale Cupei României. Ajunși de șapte ori în ultimul act, orădenii n-au reușit însă să pună mâna pe trofeu. Din ultimele șase ediții, CSM Oradea s-a calificat de cinci ori în finala Cupei, singurul „an lipsă” fiind 2022, când elevii lui Cristian Achim au părăsit devreme întrecerea.

În schimb, pentru Rapid acest moment de la Cluj-Napoca reprezintă apogeul din „competiția surprizelor” de la revenirea în Liga Națională. Giuleștenii s-au oprit în optimi acum doi ani, iar în campania precedentă au ajuns până în sferturi. În ambele ocazii, Rapid a fost învinsă de Constanța.

Semifinala dintre Rapid București și CSM Oradea va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 17.30 și va putea fi urmărită pe Prima Sport 5 și FRB TV. Duelul va fi transmis în premieră și pe Digisport 3, de la ora 22.30.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!