Stiri Cupa României Masculin

Rezumatele zilei a doua din Cupa României

Rezumatele zilei a doua din Cupa României

Ziua a doua din Cupa României la baschet masculin a derulat duminică, 2 octombrie, când s-a decis prima calificată în Final 8-ul competiției, precum și câteva echipe care au fost eliminate în această primă rundă.

În total cinci echipe și-au terminat meciurile din cadrul turneelor primei runde, CSM Oradea calificându-se în Final 8 după victoria cu FC Argeș, iar U-BT Cluj rămâne să aștepte jocul rezultatelor pentru a vedea dacă merge mai departe. Campioana României s-a impus în duelul cu Steaua din ultimul meci al serii.

Rezultatele consemnate în celelalte trei întâlniri au fost următoarele:

CSM Focșani - CSM Galați: 70-69 (13-23, 22-21, 20-10, 15-15) – grupa F

Semifinalista ediției precedente a Cupei României a irosit un avantaj de 13 puncte pe parcursul acestui meci, CSM Focșani reușind să preia conducerea spre finalul sfertului trei (53-51). Din acel moment jocul a decurs sub semnul echilibrului și antrenorul Florin Nini a încasat un tehnic la scor egal, din libera acordată vrâncenilor stabilindu-se scorul final, 70-69.

Cu toate că a avut cifre mult mai bune din acțiune, CSM Galați a fost dezastruoasă la libere (6/17), în ultimul minut de joc ratându-se trei aruncări din acțiune și două de la linia de fault cu care dunărenii puteau câștiga.

Brandon Austin (25 de puncte, 3 intercepții), Monyea Pratt (22 de puncte, 13 recuperări, 3 intercepții) și Ionuț Berceanu (12 puncte, 9 recuperări) au condus lista marcatorilor pentru Focșani, evoluția lui Pratt fiind una entuziasmantă, americanul marcând 14 din primele 16 puncte ale echipei sale. Andrei Calenic (21 de puncte, 9 recuperări) și Darrion Strong (19 puncte, 4 assist-uri, 3 intercepții) au fost principalii marcatori de la învinși.

CSM Galați are un duel cu Rapid București luni, 3 octombrie, de la ora 19.00, în vreme ce Focșani a încheiat grupa F cu un bilanț de o victorie și o înfrângere, respectiv -36 coșaveraj.

CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSM Târgu Mureș: 62-84 (17-20, 18-22, 16-19, 11-23) – grupa D

Mureșul s-a putut desprinde încet în cel de-al doilea sfert, după un prim parțial echilibrat, dar apoi un avantaj de 11 puncte aproape a fost irosit în urma unui run excelent pe care l-a avut CSM Miercurea Ciuc. Nou-promovata avea un ecart format din două cifre după 30 de minute, soarta învingătoarei fiind decisă în totalitate pe parcursul sfertului patru și CSM Târgu Mureș a câștigat cu 84-62, diferență care o pune într-o poziție bună pentru ziua decisivă în cadrul acestor turnee.

Echipa lui George Trif și-a ținut de fiecare dată adversara la mai puțin de 20 de puncte marcate, acest aspect văzându-se și în procentaje pe care Miercurea Ciuc le-a avut la final (36% de două puncte, 30% de la 3). CSM Târgu Mureș a terminat cu 22 de assist-uri și 42 de puncte înscrise în paint.

Szabolcs Santa a bifat un double-double (19 puncte, 10 recuperări), iar Goran Gajovic n-a fost departe de triple-double (16 puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive), în double figures fiind și Vlad Solopa (13 puncte, 7 recuperări), respectiv Vlad Nistor (12 puncte, 3/4 de la distanță, 7 recuperări, 4 intercepții). Amedeo Casale (14 puncte, 10 recuperări) și Andrija Draskovic (12 puncte, 7 recuperări) au condus lista marcatorilor pentru CSM Miercurea Ciuc.

CSM Târgu Mureș și CSO Voluntari se întâlnesc luni, 3 octombrie, de la ora 19.00 în ultimul meci al grupei D. CSM VSKC Miercurea Ciuc a fost eliminată din competiție, după două înfrângeri și -67 coșaveraj.  

CSM Târgu Jiu - SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara: 72-80 (17-18, 19-26, 19-16, 17-20) – grupa E

Bănățenii s-au desprins abia pe finalul partidei, cu un parțial de 15-6 în ultimele cinci minute. CSM Târgu Jiu a putut să conducă în destule momente, dar SCM Timișoara a câștigat în cele din urmă cu 80-72, scor care înseamnă eliminarea alb-albaștrilor din Cupa României în ediția 2022/2023. Timișoara n-a permis adversarei mai multe de 19 puncte într-un sfert, însă la rândul ei a câștigat la diferențe mici parțialele, cu excepția celui cu numărul doi (26-19).

Recuperările mai multe (44-31) au ajutat gruparea din Banat, diferența fiind categorică în privința celor ofensive (18-5). În schimb procentajele din acțiune au fost de partea lui CSM Târgu Jiu, precum și intercepțiile (12-7).

Nikola Gajic a fost la un pas de double-double (29 de puncte, 6/13 de la distanță, 9 recuperări), Adam Mirkovic având 16 puncte cu 6/8 din acțiune, iar Laci Lazar a adunat 10 puncte și 10 recuperări. Shamiel Stevenson a terminat cu 27 de puncte, 8 recuperări și 6 intercepții pentru Târgu Jiu, Octavian Ilie (13) și Porter Troupe (12) fiind ceilalți în double figures.

SCM Timișoara și BC CSU Sibiu au șansa să meargă mai departe la braț în urma jocului de luni, 3 octombrie, de la ora 19.00, ocazie cu care se încheie grupa organizată la Mediaș.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii