Stiri Cupa României Masculin

Trei campioni cu U-BT în sezonul 2016/2017 joacă acum la Voluntari: „A fost un an perfect”

Trei campioni cu U-BT în sezonul 2016/2017 joacă acum la Voluntari: „A fost un an perfect”

Primul meci din noul sezon al baschetului românesc va pune față în față campioana României în stagiunea precedentă a Ligii Naționale, U-BT Cluj, cu deținătoarea Cupei României, CSO Voluntari.

Chiar dacă ilfovenii sunt o prezență relativ nouă pe prima scenă a baschetului românesc, cele două echipe au parte de mai mulți „fii rătăcitori” cu istorie la clubul pe care o să îl întâlnească în SuperCupă,

Astfel, în lotul lui U-BT Cluj se află tânărul Luca Colceag care a făcut rocada cu David Vida, cel care a fost crescut de clujeni în ultimii ani și care va juca pentru Voluntari, experiență despre care a vorbit deja cu baschet.ro.

Pe lângă acest schimb de tineri, Mihai Silvășan îi va avea drept adversari pe trei dintre foștii săi elevi care au pus umărul la prima mare reușită din cariera de antrenor, parcursul perfect din sezonul 2016/2017, când au câștigat atât Cupa României și Liga Națională, cât și SuperCupa României. Este vorba de Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro și Rolland Torok, primii doi, câștigători ai Cupei în sezonul precedent cu CSO, ultimul, sosit în această vară în orașul de la marginea Capitalei.

Cei trei jucători au vorbit pentru baschet.ro despre următorul duel din SuperCupă și ce însemnătate are pentru ei întâlnirea cu U-BT Cluj.

„Mereu îmi voi aminti cu drag de acel sezon pentru că atunci am avut o echipă foarte unită. Petreceam mult timp împreună și asta ne-a ușurat misiunea pe parchet”, ne-a spus Ouszy Barro.

„Vorbesc cu Ouszy, cu David sau cu Rolli, mai glumim despre experiențele noastre comune la Cluj. De aceea meciul din SuperCupă este unul aparte. Nu aș putea spune că am o singură amintire tare, ci forța grupului a fost specială. Una dintre cele mai unite echipe la care am jucat vreodată în cariera mea, top 3. A fost un an frumos, un an în care ne-am legat, nu ne-am uitat la statistică, toți voiam să jucăm să unul pentru altul și asta cred că s-a văzut”, ne-a povestit Vlad Moldoveanu.

„Nu știu dacă avem multe de povestit despre sezonul 2016/2017. A fost un an perfect. Ne-am atins toate obiectivele, ce putea fi mai frumos de atât?”, a spus Rolland Torok. El ne-a povestit și cum se simte în aceeași echipă, alături de Ousmane și Vlad:

„Ne înțelegem bine, atât pe teren cât și în afara lui, ne cunoaștem de mult timp. Și în cadrul echipei avem o atmosferă super OK. În ceea ce privește trio-ul, am jucat de-a lungul timpului împreună, am fost și adversari, iar în momentul de față absolut toți trei ne dorim să repetăm ce am realizat în 2017, amintiri frumoase pe care le prețuim cu mare drag!”

În ciuda respectului pe care îl poartă adversarului, toți cei trei jucători au ca obiectiv să câștige meciul din SuperCupă:

„Orice meci cu trofeul pe masă se joacă doar pentru a câștiga, eu așa văd problema. Suntem la Târgu Jiu pentru a ne adjudeca primul trofeu din acest sezon. Am muncit din greu sezonul trecut pentru a primi șansa de a ne bate la acest trofeu și vrem să fructificăm ocazia pe care o avem”, ne-a spus Moldoveanu.

„Nu e niciodată ușor să joci împotriva fostei tale echipe, dar faptul că îi am alături pe Rolli și Vlad mă face să mă simt la fel ca în echipa care câștiga SuperCupa împotriva Oradiei, acum cinci ani. Sper că vom avea parte de același rezultat”, ne-a mai spus Ousmane Barro.

Și Rolli Torok este extrem de optimist după perioada din presezon:

„Suntem încrezători în ceea ce privește sezonul care tocmai debutează. Se vede progresul nostru ca echipă de la primul și până la ultimul meci din presezon. Pornim cu gândul la victorie și absolut toți ne dorim asta, dar suntem convinși că și ei își doresc același lucru. Cred că va fi un meci frumos”.

Important de precizat că pentru clujeni nu va fi primul meci oficial al sezonului, după prestațiile excelente din preliminariile Basketball Champions League, care au rezultat în calificarea formației antrenate de Mihai Silvășan în faza grupelor. De partea cealaltă CSO Voluntari vine după o perioadă de pregătire destul de fastă, în care amintim amicalul de gală cu Galatasaray Istanbul, încheiat la egalitate, scor 72-72.

SuperCupa României se joacă astăzi de la ora 18:00 și va fi transmisă pe Digi Sport și Look Sport. Partida se desfășoară la Târgu Jiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes
    Cu multa truda sigur veti invinge !

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Practic
    Joacă U-BT cu 1/2 U-BT ! ( pentru chitroși este 100% U contra 40% U ). Glumind și forțînd puțin nota, înseamnă că indiferent de rezultat tot U cîștigă :))

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!