Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu pierde o sursă importantă de finanțare

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.03.2018

BC CSU Sibiu primește o lovitură de ordin financiar, după ce Consiliul Concureței a anunțat Primăria Sibiu că nu poate finanța direct clubul de baschet din Liga Națională de Baschet Masculin în baza legii sportului. BC CSU Sibiu nu îndeplinește criteriile legale pentru finanțare direcă, invocate fiind prezența în cupele europene și realizare de transferuri internaționale. Clubul sibian pierde un milion de euro de la administrația locală.

„Consiliul Concurenței a răspuns Primăriei Sibiu că finanțarea activității echipei de baschet BC CSU Sibiu nu este posibilă în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. În răspuns se arătă că nu sunt îndeplinite criteriile legale pentru acordarea finanțării din cauză că echipa participă la competiții europene și realizează transferuri internaționale de jucători, intrând astfel în sfera ajutorului de stat care este interzis în sport la nivelul Uniunii Europene’’, a fost răspunsul oferit de Primăria Sibiu, confomr oradesibiu.ro.

BC CSU Sibiu are asigurat bugetul pentru actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Președintele clubului sibian, Horațiu Floca, a vorbit la rândul să despre finațarea de la Primăria Sibiu, tot pentru oradesibiu.ro.

„Am fost informați de curând de acestă situație pentru ca am avut un dialog deschis și nenumărate întruniri cu reprezentanții Primăriei Sibiu pe marginea acestor modificări ale legii sportului. Vestea inițială referitoare la acordarea unei finanțări mult mai consistente din partea autorităților locale ne-a creat speranțe și nouă și, cu siguranță, și iubitorilor baschetului sibian. Însă, legile trebuiesc studiate în esență și atât noi, ca posibili beneficiari, dar mai ales Primăria Sibiu, ca autoritate finanțatoare, am depus toate eforturile și am făcut toate demersurile posibile pentru a clarifica cât mai exact modalitatea legală de acordare a finațării. Rezultatul este cel pe care îl cunoașteți – noi nu suntem eligibili pentru a primi finanțare în baza acestei legi. Motivațiile sunt de natură juridică și este o întreagă discuție pe această temă.

Așa cum știți, legea sportului încă este încă pe circuitul legal, trimisă de către Președinție la Camera Deputaților spre revizuire. Împreună cu Primăria Sibiu vom urmări îndeaproape acest proces și vom continua demersurile în vederea identificării modalitățiilor legale prin care am putea obține finanțare pe această lege.

Ceea ce este extrem de important de menționat este faptul că BC CSU Sibiu are asigurat bugetul pentru acest sezon, din finanțările atrase din mediul public și privat și vom coontinua acest demers. Vom depune și anul acesta proiecte pe agenda sportivă la Primăria Sibiu și la Consiliul Județean, pentru a accesa fonduri în baza legii 350 /2005, ca și până cum, și, în plus, vom continua să identificăm posibili parteneri din mediul privat pentru a crește finanțarea echipei noastre.”

BC CSU Sibiu rămâne din nou fără o sursă de importantă de finanțare. La 1 ianuarie 2016, Atlassib, sponsorul principal al lui CSU Sibiu la acea vreme, își retrăgea finanțarea. Clubul de Cibin a găsit soluții la acea vreme și Sibiul a rămas cu o echipă competitivă pe prima scenă a baschetului românesc.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Sper sa nu pierdem de anul viitor inca o echipa de traditie din baschetul romanesc. Liga nationala are nevoie de Sibiu.

    cu 6 ani în urmă (08.03.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    nicio legatura
    retrageti sau reeditati articolul. Ceea ce nu ati inteles e ca, CSU a pierdut un "alt tip de finantare".
    Declaratia lui Horea Floca e destul de clara, momentan nu e posibila finantarea prin Legea 69/2000.
    IN CONTINUARE SE VA MERGE PE FINANTARE PRIN Legea 350/2005, CA SI PANA ACUM
    Acum va citez pe dumneavoastra "CSU ramane din nou fara o sursa de importanta de finantare" si rezum ce ar fi trebuit sa intelegeti " a pierdut ceva, ce nu a avut "

    cu 6 ani în urmă (08.03.2018) Raspunde
  • I <3 Sibiu :

    Nu se schimba nimic....
    Din cate inteleg eu acesti bani au fost doar o promisiune pentru sezounul viitor de a benificia de finanțare directa din partea primariei și nu prin agenda sportivă așa cum s-a întâmplat pană acum. O sa se gaseasca solutii insa toata lumea isi facuse sperante ca insfarsit vom avea incepand de anul viitor un buget comparativ cu al altot echipe din campionat.

    cu 6 ani în urmă (08.03.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Bravo Sibiu
    se pare ca Sibiul face performanta daca nu se lafaie in bani, gasesc solutii, au un antrenor foarte bun si jucatori pe masura!

    cu 6 ani în urmă (08.03.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    @Bogdan Isaila
    Nici nu ma mir cand vad cine a scris articolul. Un fost suporter al Mediasului (nu ca ar fi un lucru rau), care sunt convins ca isi doreste ca Sibiul sa nu faca performanta. Un titlul tendentios in mod gratuit. E ca si cum ar spune cineva care nu a castigat la loto ca a pierdut 1 milion de euro cat e premiul cel mare. Se pare ca nu a inteles la ce a dat copy-paste. E drept ca cei 700-800 mii euro pe care tanti primar i-a promis nu ar fi stricat. Totusi, conform legii respective, cresterea la salariu pe care ar fi putut sa o adauge cei de la CSU este limitata la salariul viceprimarului, undeva pe la 6-7000 RON. Oricum, este o discutie foarte ampla legata de banii publici in sport. Banii primariilor sunt buni daca esti CSM (vezi Steaua, CSM Bucuresti la handbal etc), in schimb aceeasi bani de la primarii nu sunt buni pe noua lege. Total aberant si absurd!

    cu 6 ani în urmă (08.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!