Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Performanțe deosebite reușite de jucătorii străini în Cupa României

Performanțe deosebite reușite de jucătorii străini în Cupa României

Weekend-ul acesta am putut să le vedem la treabă pe toate cele 16 formații din Liga Națională de Baschet Masculin. Acestea au jucat turul primei faze a Cupei României.

Peste vară, echipele din prima divizie au făcut o mulțime de transferuri, aducând jucători noi în campionatul românesc sau întărindu-se cu baschetbaliști care au mai trecut prin țara noastră. O parte dintre aceștia au fost surprize plăcute în duelurile disputate în Cupa României.

Așadar, iată topul celor mai eficienți străini din tur:

  1. Kevin Allen – 23 de puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, un capac (29 la eficiență vs. CSO Voluntari)
  2. Darrion Strong – 21 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, două intercepții, un capac (27 la eficiență vs. CSM Miercurea Ciuc)
  3. Keith Clanton – 12 puncte, 19 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție, două capace (26 la eficiență vs. CSM Focșani)
  4. Evan Fitzner – 22 de puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție (25 la eficiență vs. CSM Ploiești)
  5. Troy Franklin Jr. - 21 de puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, două recuperări (25 la eficiență vs. CSM CSU Oradea)

Pe lângă aceștia, mai merită menționați Justas Tamulis (24 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), cel mai bun marcator al turului, Jakob Lowrance, realizator al unui double-double excepțional (14 puncte, 14 recuperări, 2 pase decisive, un capac) și Stefan Bircevic, care a reușit șase triple în duelul cu Steaua (21 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă).

Din cei opt baschetbaliști enumerați în această listă, patru au mai jucat în România (Allen, Clanton, Franklin, Tamulis), în timp ce patru sunt pentru prima oară în țara noastră (Strong, Fitzner, Lowrance, Bircevic).

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!