Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topul celor mai eficienți români din turul primei faze a Cupei României

Topul celor mai eficienți români din turul primei faze a Cupei României

Vineri și sâmbătă, ediția 2021-2022 a Cupei României a debutat cu opt partide din turul primei faze. Timișoara, Cluj, Sibiu, Voluntari, Constanța, Craiova, Dinamo și Pitești au fost câștigătoarele primelor două zile de baschet din noul sezon.

Regulamentul Specific al Cupei României impune obligativitatea utilizării a doi baschetbaliști români pe întreaga durată a jocului. De asemenea, unul dintre ei trebuie să fie U23. Jucătorii autohtoni s-au achitat bine de datoria lor și au reușit câteva prestații excelente.

Iată topul celor mai eficienți jucători români ai turului:

  1. Vlad Corpodean – 22 de puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, două capace (29 la eficiență vs. Rapid București)
  2. Aurelian Gavriloaia – 12 puncte, două recuperări, două pase decisive, o intercepție (16 la eficiență vs. CSM CSU Oradea)
  3. Costin Șerbănescu – 15 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac (15 la eficiență vs. U-BT Cluj-Napoca)
  4. Radu Paliciuc – 12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție (15 la eficiență vs. Dinamo București)
  5. Mihai Măciucă – 13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție (15 la eficiență vs. CSM Galați)

Pe lângă cei cinci, mai merită menționați Robert Schipor, care a înscris 15 puncte în victoria obținută de Timișoara în Miercurea Ciuc, Basti Ionescu, jucător ce a replicat cu 14 puncte, o recuperare și două pase decisive și Luca Colceag. Tânărul baschetbalist al lui U-BT a avut nu mai puțin de cinci capace în disputa cu Steaua, adăugând 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Returul se va disputa în perioada 26-28 septembrie, excepție făcând confruntarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu, care este amânată din pricina participării grupării ilfovene la turneul de calificare în grupele FIBA Europe Cup.

*foto: Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!