Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu condiționează rămânerea la națională de suspendarea lui Nandor Kuti (Surse)

Baschet .ro

Baschet .ro
29.08.2019

Tudor Costescu condiționează rămânerea la națională de suspendarea lui Nandor Kuti (Surse)

Telenovela convocărilor la naționala de seniori a României continuă după ce Dan Berceanu a decis resesizarea comisiei de disciplină nemulțumit fiind de decizia de nesancționare a lui Nandor Kuti. Forul decizional românesc s-a întrunit astăzi și a decis amânarea ședinței pe data de 10 septembrie când vor fi chemați și sportivii Nandor Kuti și Rolland Torok respectiv membri ai staff-ului tehnic al Vulturilor.

Conform surselor Baschet.ro, la baza resesizării lui Berceanu s-ar fi aflat condiționarea lui Tudor Costescu de a mai continua la cârma Vulturilor în preliminariile EuroBasket 2021. Tehnicianul i s-ar fi plâns lui Horia Păun de decizia de nesancționare a lui Nandor Kuti, iar președintele federației i-ar fi promis acestuia că va remedia situația. Astfel Păun i-a transmis lui Berceanu că trebuie să resesizeze comisia de disciplină, aspect ce s-a și întâmplat.

Gurile rele spun că Tudor Costescu și-a preconstituit un motiv de a nu continua alături de naționala României având în vedere adversarii pe care îi vor întâlni în faza următoare, naționalele similare ale Spaniei, Poloniei și Israelului, Vulturii fiind cotați cu șansa a 4-a.

Contractul dintre Costescu și FRB s-a încheiat la finalul meciului cu Slovacia din turneul de precalificare la EuroBasket 2021.

Mai citiți și:

Petre Brănișteanu „Cunoaștem foarte bine regulamentele FRB”

Dan Berceanu: „Comisia de Disciplină nu a luat o decizie normală. Cred că nu au citit toate articolele din regulament”

Opinie. Costescu, naturalizații și românii

Costescu despre deciziile Comisiei de Disciplină: "Sunt surprins. Mi se pare o judecată fără măsură egală"

Rolland Torok: „Niciodată nu am refuzat echipa națională. Mă simt nerespectat ca sportiv”

CSU Sibiu: „Considerăm că o sancțiune nu poate avea repercusiuni asupra dreptului de muncă al unui sportiv”

Suspendări de 3 respectiv 4 luni dictate de Comisia de Disciplină

Foto: FIBA.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Comunism
    Nu pot sa inteleg genul asta de comunism acolo unde ii vorba de performanta. Nu vrea omul sa vina la nationala, nu ii armata frate, lasa-l in pace. Asa daca o sa vina data viitoare si Kuti si Roli si o sa isi bage *picioru il el joc o sa fie mai bine? Sau se va face o suspendare de 6 luni pentru ca nu au dat 30 ppg ?
    Astia is antrenori, cand isi aleg jucatorii nu ii intreaba, "ostenii mei" mergem sa-i batem pe aia sa ne calificam? Daca unu zice "bah parca nu m-as duce dar daca tu vrei sa vin si eu cu autocarul pana acolo ca altfel iau suspendare, hai ca vin si eu" - asa ii ok ? Ca la armata "hai ca daca trebuie vin pana acolo si eu."?
    Ce credeti ca o sa faca baietii astia la urmatoarea convocare?
    Dar ce or sa faca baietii aialalti care nu au chef de nationala vara si nu zic ca nu au chef. Merg la nationala, o freaca chill, isi baga (ce am vrut sa scriu mai sus) dar federatia si mai ales antrenorul este multumit. Asa da. Sunt toti, la numar.
    Cat amatorism !

    cu 4 ani în urmă (30.08.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Oricît respect munca
    lui Costescu (și postările mele stau mărturie ), nu pot să fiu de acord cu o astfel de reacție ( dacă se confirmă ). Nu sunt de acord nici cu măsluirile de acte ( dacă se dovedește ), nu sunt de acord nici cu partipriurile pentru un jucător sau altul pentru o echipă sau alta. Cred că trebuia ( așa era firesc ) ca la judecarea cazurilor sa fie prezente toate părțile cu toate documentele așa cum s-a hotărît după scandalul iscat. Eu dacă aș fi conducător la U-BT și în spiritul fair-playului nu l-aș folosi pe Kuti o lună de zile cu condiția ca Roli Török să fie suspendat aceiași perioadă sau maxim 2 luni. Dacă aș fi în locul jucătorilor aș anunța că din motive obiective și personale, cu tot respectul pentru FRB, mă retrag de la națională. Poate îi naturalizează Burkina Faso, că n-o să mă gîndesc la Ungaria. RESPECT !

    cu 4 ani în urmă (30.08.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Kuti si Torok,
    pot obtine in cateva zile cetatenia maghiara ( legea dublei cetatenii ) si daca sunt doriti, pot face parte pe viitor in nationala Ungariei . Desigur ca ar fi facuti tradatori de tara, uitandu-se cine a gresit ( grav ! ) in privinta lor . Mihai Florian a subliniat f.bine metodele comuniste ale federatiei, iar in ceeea ce il priveste pe costescu, poate ca forteaza plecarea de la nationala neavand nici o sansa de calificare in etapa urmatoare . Dar chiar si asa, sa ai tupeul sa ceri suspendarea ( ba sa si conditionezi ramanerea la nationala ?! ) celui mai selectionat jucator in nationalele de baschet a Romaniei, asta-i chiar o atitudine a la dragnea !

    cu 4 ani în urmă (30.08.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Torok
      Torok este deja cetatean maghiar, a ajuns la Cluj cand s-a shimbat regulamentul cu privire la naturalizati in Ungaria! Kuti nu stiu!

      cu 4 ani în urmă (30.08.2019)
    Raspunde
  • uplifter :

    Costescu
    Dacă este asa, omul asta dovedește ca n-are cap! În loc sa fie principalul interesat sa mitigheze aceste probleme apărute, el se comporta de parca ar fi moșia lui și baga mai multa zâzanie într-o poveste aberanta care, atenție, a pornit tot de la marele antrenor!

    cu 4 ani în urmă (30.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!