Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikita Khartchenkov deține recordul stagional de coșuri marcate din acțiune într-un meci de Divizia A

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.03.2012

Nikita Khartchenkov, singurul baschetbalist rus legitimat la o echipă din Divizia A masculin, a stabilit un record stagional la meciul din etapa a 23-a în Divizia A masculin pe care CSU Sibiu l-a câștigat împotriva lui BC Miercurea Ciuc cu scorul de 118-101.

În 34 minute petrecute în teren, Khartchenkov a totalizat 40 de puncte devenind cel de-al doilea jucător din actuala ediție de campionat care atinge acest prag. Primul a fost colegul său Jay Wisseh, în eșecul de la Oradea, din prima etapă a returului.

Revenind la baschetbalistul ex-sovietic trebui notat faptul că Nikita a avut doar trei reușite, din patru încercări, la linia de pedeapsă. Așadar restul de 37 puncte s-au consemnat din aruncări din acțiune. El a avut 11/16 la încercările din interiorul semicercului, respectiv 5/12 la cele din afara acestuia. Astfel, Khartchenkov a avut 16 reușite din acțiune în această partidă.

Khartchenkov stabilește un record stagional absolut din acest punct de vedere. El îl devansează pe Deven Mitchell, americanul având 15 reușite din acțiune în confruntarea Mediaș - Sibiu din turul actualei ediții de campionat.

Rusul nu a jucat în meciul restanță al lui CSU Sibiu disputat la mijlocul acestei săptămâni în compania Energiei Rovinari deoarece este bolnav. El a bifat 20 de prezențe în actuala ediție de campionat și are medii de 32.1 minute, 17.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.5 mingi câștigate și 1.6 posesii pierdute pentru un coeficient de 14.2 la eficiență.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!