Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Livetext-ul finalei Cupei României

F4 Craiova. Livetext-ul finalei Cupei României

Astăzi, 17 februarie, în Sala Polivalentă din Craiova, are loc finala Cupei României la baschet masculin, ediția 2021-2022. În ultimul act se întâlnesc SCM U Craiova și CSO Voluntari, duelul pentru trofeu fiind programat la ora 19:00 și va fi televizat atât pe Digisport, cât și pe LookSport.

Raportul aruncărilor libere a fost 33-9 în favoarea ilfovenilor, care și-au transformat 66% din încercări de la linia de fault. Craiova a terminat cu 9/9 acolo, în cazul punctelor din căciulă fiind 42-38 pentru olteni.

Cu 7/10 din acțiune și 4/7 de la distanță în cele 18 minute petrecute pe parchet, Marcu Badiu este principalul marcator al ultimului act. Românul este urmat de Toddrick Gotcher (18 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), iar la Craiova trei baschetbaliști au înscris 14 puncte (Franklin, Wyatt și Qualls).

Ultimul coș al finalei este înscris de Marcu Badiu și CSO Voluntari își apără trofeul cucerit anul trecut în Cupa României. Ilfovenii s-au impus cu 89 la 75 și au început sărbătoarea pe parchet.

Ora 20:46 Gavriloaia comite un fault prin care este eliminat, cu cinci greșeli personale și CSO Voluntari merge la 86-73 prin liberele lui Moldoveanu și Gotcher.

Ora 20:41 Badiu ajunge la 3/5 de la distanță și tripla lui duce formația ilfoveană la 82-62. Franklin răspunde cu nouă puncte consecutive și Craiova taie din handicap până la 82-71.

Ora 20:37 Deținătoarea Cupei României se află într-un run de 7-0 și Torok face 77-60, scor la care Kakiouzis cere time-out. Au rămas mai puțin de cinci minute până la final și CSO Voluntari este tot mai aproape de al doilea trofeu din istoria clubului.

Șase baschetbaliști de la Craiova au 3 greșeli personale, în timp ce la Voluntari doar Woods se încadrează în această categorie. Gotcher și Qualls sunt jucătorii trimiși de cele mai multe ori la linia de fault din cele două tabere.

Ora 20:29 Wyatt încheie o perioadă cu trei ratări și două posesii pierdute de Craiova în debutul sfertului al patrulea, perioadă în care Voluntariul s-a desprins la +13 și Torok avea ocazia să puncteze de la distanță, dar a ratat. Qualls își transformă ambele libere și handicapul scade la nouă puncte, 67-58.

Sfertul al treilea se termină cu 62-54 pe tabelă pentru CSO Voluntari. În acest parțial, deținătoarea Cupei a avut 17 puncte înscrise, cu unul în plus față de Craiova.

Ora 20:20 Vasiliauskas și Torok refac ecartul de trei posesii, 61-52, Robinson răspunzând cu un dunk. 

Raportul faulturilor este 18-10 pentru olteni, CSO Voluntari având până acum 14/18 de la linia de fault, în vreme ce Craiova stă cu 4/4.

Ora 20:17 Craiovenii rămân de minute bune la trei posesii în urmă și Olisemeka irosește o șansă de a reduce diferența la cinci puncte. Vasiliauskas înscrie de la distanță și reface un ecart de 10 puncte, pentru ca pe următorul atac Olisemeka să se revanșeze și are un dunk pentru 58-50.

Ora 20:08 Câte un coș din acțiune au reușit combatantele în primele trei minute din sfertul al treilea, Voluntari comițând de două ori abatere de 24 de secunde. Barro își transformă ambele libere după un antisportiv încasat de Gavriloaia și ilfovenii se duc la 50-41.

O trupă locală de dans, formată din copii, întreține atmosfera la pauză în Polivalenta din Craiova.

Procentajele din acțiune sunt de partea Voluntariului după 20 de minute, 55-40%, Craiova reușind să puncteze doar de două ori din 19 încercări de la distanță. CSO Voluntari conduce la recuperări (20-17) și assist-uri (11-10), dar a irosit și 11 posesii, în timp ce Craiova are 26 de puncte marcate în căciulă din totalul celor 38 până la pauză.

Pauză la Craiova în finala Cupei României. CSO Voluntari a condus în permanență pe parcursul primei reprize, cel mult cu 15 puncte diferență, iar la cabine intră cu 45-38. Toddrick Gotcher (12 puncte) și Joshua Hawley (9 puncte) sunt principalii marcatori din cele două tabere.

Ora 19:44 Vida încasează un antisportiv din care Franklin își transformă ambele libere, iar ulterior Gavriloaia are o intercepție și finalizează pentru 44-37, cu un tehnic încasat de antrenorul Voluntariului diferența scăzând la șase puncte.

Ora 19:37 Ecartul este de 11 puncte în favoarea Voluntariului (42-31). Vasiliauskas părăsește parchetul după ce s-a lovit cap.

Lupta în căciulă rămâne echilibrată, 22-20 pentru „Leii din Bănie” la punctele marcate din acea zonă a terenului. Oltenii continuă să sufere la aruncările de la distanță.

Ora 19:28 SCM Universitatea vine cu replica după un start cu 5 puncte la rând pentru Voluntari în sfertul al doilea și Wyatt este primul care punctează de la distanță pentru olteni. Deținătoarea Cupei are în continuare un avantaj important, 33-22.

Final de sfert inaugural. CSO Voluntari conduce cu 24-15, pe finalul parțialului Vîrnă și Woods încasând câte un fault tehnic. Gotcher are 10 puncte deja, procentajele la aruncări fiind de partea ilfovenilor (60-33%). Craiova are 0/10 din spatele arcului de cerc până acum.

Ora 19:17 Ilfovenii controlează până acum duelul și conduc cu 23-8, având 3/6 de la distanță, două reușite fiind din partea lui Gotcher. Wyatt transformă libera suplimentară și reușește un three-point play prin care oltenii reduc în primă fază la 10 puncte handicapul, apoi Robinson are un dunk spectaculos și Ocokoljic solicită și el un timp de odihnă (23-15).

Ora 19:13 Craiova pierde încă o posesie, din care Vida punctează și Kakiouzis cere time-out la 14-6 pentru CSO Voluntari.

Ora 19:10 Thompson beneficiază de o liberă suplimentară, pe care o transformă și deținătoarea Cupei României are 10-4 la jumătatea primului sfert. Qualls primește de la Gavriloaia și finalizează cu dunk pentru a reduce din handicap, spre bucurie fanilor prezenți la finală.

Ora 19:04 Primele puncte sunt aduse de Gotcher, de la distanță, și Voluntari conduce cu 3-0. SCM Universitatea începe cu 0/4 din acțiune, Țîbîrnă aducând prima reușită pentru olteni.

Ora 19:00 Începe finala și primul angajament este câștigat de Țîbîrnă, posesia fiind de partea Craiovei.

Ora 18:40 Galeria Voluntariului a ajuns în sală și au loc ultimele pregătiri înaintea debutului finalei din ediția 2021-2022. Oltenii sunt susținuți și de Peluza Nord a echipei de fotbal a orașului.

Fun fact. În loturile celor două finaliste se află șapte câștigători ai Cupei României. Cele mai multe trofee le au Ousmane Barro și Rolland Torok, 3, iar Vlad Moldoveanu are două. Aurelian Gavriloaia este singurul jucător al Craiovei care are în palmares Cupa, în 2019 pe când evolua pentru CSU Sibiu.

Ora 18:04 Încep să sosească și primii fani în Polivalenta din Craiova. Potrivit informațiilor deținute de baschet.ro, în partida care o să se joace cu casa închisă, oltenii o să fie susținuți de un contingent important de microbiști, fiind vorba despre cel puțin o sută dintre suporterii formației de fotbal CS Universitatea Craiova. Câțiva dintre ei au fost prezenți și la meciul cu Galați, la o zi după derby-ul la fotbal jucat în Bănie cu rivalii de la FC U Craiova. Totodată, și CSO Voluntari va avea parte de o mică galerie formată din 80 de copii și juniori al clubului.

Ora 17:30 Jucătorii celor două formații au ieșit la încălzire.

------------------------------

SCM Universitatea Craiova a ajuns în premieră în ultimul act al Cupei României, gazda turneului final din acest an trecând în semifinale de CSM Galați cu 104 la 94. Alb-albaștrii au revenit după ce dunărenii au controlat jocul timp de 25 de minute.

Oltenii au avut cinci baschetbaliști double-digits: Michael Qualls (22 de puncte), Khalif Wyatt (20 de puncte), Joshua Hawley (15 puncte), Aurelian Gavriloaia (12 puncte) și Titus Robinson (12 puncte). De altfel, toți cei zece jucători din lotul lui Michalis Kakiouzis care au intrat pe teren, au reușit să înscrie.

CSO Voluntari și-a continuat cursa pentru apărarea trofeului cucerit anul trecut, întâlnindu-se în semifinale cu U-BT Cluj-Napoca, ardelenii fiind neînvinși pe plan intern în actuala stagiune. Ilfovenii au avut un început foarte bun de meci și conduceau cu 20-7, dar clujenii au revenit și au preluat conducerea în repriza secundă. Deținătoarea Cupei a gestionat mai bine finalul confruntării și s-a impus cu 81-80.

La fel ca în cazul Craiovei, toți jucătorii utilizați de Sașa Ocokoljic și-au trecut numele pe foaia marcatorilor, însă cei mai buni au fost Vlad Moldoveanu (22 de puncte, 11 recuperări) și Toddrick Gotcher (13 puncte).

Cifrele celor două echipe, din punct de vedere statistic, foarte asemănătoare

Oltenii obțin mai multe intercepții (11.3 – 7.4), însă comit și mai multe greșeli (16.1 – 11.1). Ilfovenii aruncă mai precis din afara semicercului (39.1% - 33.9%) și de la linia de libere (73.4% - 66.0%), dar au procentaje mai slabe la aruncările de două puncte (52.0% - 54.0%).

Disputa la nivelul autohtonilor va fi de urmărit, SCM U Craiova bazându-se pe Bogdan Țîbîrnă, George Blaj-Voinescu, Radu Vîrnă și Aurelian Gavriloaia, în timp ce CSO Voluntari îi are pe Vlad Moldoveanu, Rolland Torok, David Vida și Marcu Badiu.

Ultima întâlnire directă dintre Craiova și Voluntari a avut loc în playoff-ul campionatului precedent, atunci în prima rundă ilfovenii câștigând ambele dispute și s-au clasat la finalul sezonului pe poziția a patra în Liga Națională. În privința Cupei României, un duel între cele două a avut loc în Final 8-ul de la Cluj-Napoca, tot anul trecut, atunci câștig de cauză având Voluntariul cu 81-80 în semifinale.

Antrenorii pun accent pe defensivă

Înaintea finalei, Michalis Kakiouzis și Sașa Ocokoljic au prefațat meciul în exclusivitate pentru baschet.ro, cei doi tehnicieni declarând următoarele printre altele:

„Defensiva va face diferența. Ei au jucători-cheie, iar noi trebuie să fim agresivi în apărarea lor. Dacă nu ne vom apăra precum am făcut-o în a doua repriză a semifinalei, atunci vom pierde foarte ușor acest meci. Sper că vom arăta o altă față mâine pe durata întregului joc și că vom fi agresivi și concentrați la cei mai importanți baschetbaliști ai lor. Repet, întâlnim o echipă foarte bună. Trebuie să fim extrem de concentrați și de puternici psihic pentru a ne lupta cu ei.” (Kakiouzis)

„Cu siguranță nu putem să acceptăm ca ei să își impună stilul. Trebuie să evoluăm în stilul nostru, să practicăm o defensivă solidă și chiar nu cred că vom câștiga meciul doar având o ofensivă excelentă. Oricum, v-am spus, e un singur meci. Cu ofensiva poți câștiga câteva jocuri, dar cu apărarea câștigi trofee. Stilul nostru rămâne același. Rămâne să vedem cum ni-l vom impune în fața agresivității și talentului lor. Nu am jucat până acum împotriva lor deci, practic, ne știm doar din videoclipuri. Nu știm cum e să evoluezi împotriva lor, dar concentrarea noastră rămâne la apărare. Vrem să le oprim baschetbaliștii periculoși și unele lucruri pe care le fac foarte bine, precum tranziția.” (Ocokoljic)

Până la debutul partidei care o să decidă câștigătoarea Cupei României și se va juca cu casa închisă, vă invităm să citiți declarațiile acordate de Michalis Kakiouzis, Sașa Ocokoljic și Michael Qualls în exclusivitate pentru baschet.ro:

F4 Craiova. Michalis Kakiouzis: „Trebuie să jucăm incredibil de bine”

F4 Craiova. Sașa Ocokoljic, înaintea finalei: „Cu apărarea câștigi trofee”

F4 Craiova. Michael Qualls: „Vreau să câștig totul. De ce să nu fim noi campioni?”

De asemenea, vă invităm să citiți avancronica finalei:

F4 Craiova. Finala Cupei, un duel între energia oltenilor și experiența ilfovenilor

*NOTĂ: Această știre va fi updatată în timp real, în cursul zilei de astăzi, în funcție de evenimentele din Sala Polivalentă și apoi în timpul meciului.

*foto: Iuli Dobre

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Finală de poveste, spectacol sportiv...
    ...răspunsul FRB la NFL Superbowl chiar azi, într-o seară fierbinte de joi!

    În colțul din partea aia - Club Sportiv Orășenesc Voluntari!

    Voluntari, echipa care joacă cu minim 2, maxim 5 români pe teren în același timp. Oricâți trebuie, în funcție de câți e nevoie pentru a câștiga. Cu toată originea îndoielnică a cuțu-mascotei proaspăt adoptate, aceasta-i totuși echipa care beneficiază de cel mai înalt nivel de pedigree din baschetul românesc. Fideli dictonului ”arată-mi din cine te tragi ca să-ți spun câte libere tragi”, Voluntarii pornesc cu o șansă serioasă la victorie, atâta vreme cât îi apără cine trebuie. Căci ”cu apărarea câștigi trofee”, după cum declara mai deunăzi Sașa Ocokoljic.


    În colțul din partea ailaltă - Sport Club Municipal U Craiova!

    Craiova, echipa care poate câștiga orice meci. Dacă nu se bate singură. Sau, mai precis, dacă nu se bat coechipierii unul pe altul. Dorință există, după cum declara sincer Michael Qualls. O fi și putință? Echipa va avea avantajul de a fi susținută de un număr important (dar incert) de suporteri, care vor ține cu siguranță prazul sus. Prezența în sală a unora, aceia mai degrabă obișnuiți cu folbalul, garantează că Marea Iubire va fi împinsă viguros de la spate pentru a-și câștiga titlul de Campioană. Așa cum frumos spune cântecul, de bună seamă.

    În cele din urmă, care va fi deznodământul? Va bate oare municipiul orașul? Dar Olguța pe Firuța? Unde vor scrie absolvenții de Școală Ajutătoare de Presă că se va muta, în viitor, capitala sportului românesc?

    Raspunsuri la toate aceste întrebări arzătoare, precum și multe altele, vom avea chiar în această seară! Si fie show!

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde
  • #LLKB :

    Interesant
    Dupa cum se vede la televizor se pare ca doar unele echipe trebuie sa respecte regula de 30% din capacitatea salii.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Cica
    Conditii bune la Craiova. N au primit baietii aia de la Voluntari nici macar scaune, stau in picioare tot meciul SIC

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!