Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Livetext-ul primei zile, cea a semifinalelor Cupei României

F4 Craiova. Livetext-ul primei zile, cea a semifinalelor Cupei României

Astăzi, 15 februarie, în Sala Polivalentă din Craiova, au loc cele două semifinale ale Cupei României: CSO Voluntari vs. U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova vs. CSM Galați. Meciurile sunt programate la ora 17:00 și la ora 20:00, ambele fiind televizate atât pe Digisport, cât și pe Look Sport.

Ora 22:08 Javon Masters a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 35 de puncte pentru Galați, urmat de Matthew Milon (25 de puncte). Michael Qualls (22 de puncte) și Khalif Wyatt (20 de puncte) au fost cei mai eficienți din tabăra învingătorilor, iar Joshua Hawley a ajuns la 15 puncte într-un final, după 13 înscrise pe parcursul ultimului sfert. Meciul s-a terminat cu 70 de aruncări de la linia de fault (39 Craiova - 31 Galați).

Final de partidă! SCM Universitatea Craiova merge în finala Cupei României pentru prima dată în istorie, după 104-94 cu CSM Galați. Oltenii vor juca cu trofeul pe masă joi seara, de la ora 19.00, împotriva deținătoarei Cupei, CSO Voluntari.

Ora 21:58 Masters aruncă aproape de la logo și înscrie (92-89), dar SCM U Craiova vine în replică cu cinci puncte la rând și Florin Nini solicită time-out la 97-89 pentru olteni. Alb-albaștrii au 53% de la distanță în acest meci, fiind cu cifre asemănătoare acum de la 2 și 3 puncte, 14/26.

Ora 21:48 Radu Vîrnă a acumulat 5 greșeli personale și este eliminat, Hawley continuându-și parțialul excelent și este autorul primelor 13 puncte ale oltenilor în sfertul patru. Olisemeka devine primul jucător, altul decât Hawley, care înscrie pentru Craiova în această perioadă a partidei (85-79).

Ora 21:41 Hawley aduce opt puncte consecutive Craiovei și oltenii preiau conducerea, 78-74. Americanul avea două puncte înscrise până în sfertul al patrulea.

Ora 21:38 Gălățenii termină fără coș din acțiune ultimele trei minute ale sfertului al treilea, liberele lui Vlad fiind singurele puncte ale roș-albaștrilor în perioada menționată. CSM Galați conduce cu 72-70, dar are patru jucători în foul trouble, toți cu patru greșeli personale.

Ora 21:30 SCM Universitatea se apropie de 30 de aruncări libere executate în acest meci, capitol la care „Leii din Bănie” au 22/28. Javon Masters ajunge și el la 20 de puncte înscrise în acest meci, urmându-l pe Milon pe lista marcatorilor și Galați se află în față, 70-61. Craiova a încasat un tehnic în momentul în care Qualls era la linia de fault, pentru că erau patru străini pe parchet.

Ora 21:13 Robinson taie din avantajul Galațiului, 60-55, apoi aruncarea de la semi-distanță venită din partea lui Masters pune capăt unei perioade de aproape patru minute fără punct marcat de Galați. Gavriloaia punctează de la distanță și oltenii țin aproape, 62-58.

Pauză în semifinala dintre SCM Universitatea Craiova și CSM Galați. Milon conduce lista marcatorilor după 20 de minute, perioadă în care a izbutit să pună 25 de puncte pe tabelă. Galațiul are 55 la 49.

Ora 20:45 CSM Galați face o primă repriză excelentă și a ajuns la borna celor 50 de puncte marcate, cu 55% procentaj din acțiune până în acest moment. Lupta la punctele din căciulă este dominată de roș-albaștrii (24-10).

Ora 20:40 Wyatt punctează și Craiova vine la 42-40, peste câteva zeci de secunde americanul încasând un fault tehnic pentru comentarii și CSM Galați a fructificat libera de care a beneficiat Milon și se face 45-40. Robinson evită spectaculos posibile două puncte semnate de adversari și pe următorul atac Qualls ajunge la linia de fault, unde și-a ratat prima încercare și diferența crește la trei posesii printr-o nouă triplă semnată de Milon (48-41).

Ora 20:29 Craiova are opt posesii pierdute în nici 15 minute scurse, capitol la care Galați nu este foarte departe, cu 7 turnovers. Brewton duce formația roș-albastră la două posesii în față, 36-32.

Ora 20:19 S-a stabilizat un ecart de o posesie, momentan în favoarea Galațiului. Olisemeka își împarte perechea de libere și Craiova egalează, 25-25. Pesic arde plasa de la distanță și Wyatt a fost aproape de un coș din propria jumătate pe sirenă, dar Galațiul conduce cu 28-25. La finalul sfertului inaugural, CSM Galați are 4/5 din spatele arcului de cerc.

Ora 20:10 Matthew Milon are un început excelent de meci, cu 3/3 de la distanță și taie diferența la două puncte în primă fază, apoi cu un dunk egalează situația și pe atacul următor Sturanovic reușește același lucru (19-17). Run de 12-2 pentru CSM Galați și gazdele solicită timp de odihnă.

Ora 20:06 Tripla lui Robinson ridică fanii în picioare și oltenii conduc cu 15-7, scor la care Florin Nini cere time-out.

Ora 20:04 Început de meci cu câte o aruncare bună din interiorul arcului de cerc și una de la distanță pentru Craiova și Galați. Gavriloaia o duce la conducere pe SCM Universitatea, 7-5 și cu reușita lui Robinson diferența devine pentru câteva secunde de două posesii.

Ora 19:55 Atmosfera înaintea duelului în care este implicată formația gazdă a devenit specială, având loc un spectacol de lumini și s-a cântat imnul Olteniei înainte de semifinala ce stă să înceapă între Craiova și Galați.

_________________________________________________

F4 Craiova. Sasha Ocokoljic, după victoria Voluntariului: „Jucătorii trebuie să rămână concentrați”

F4 Craiova. Vlad Moldoveanu își duce echipa în finală cu o prestație de excepție

F4 Craiova. Mihai Silvășan, după eliminarea din Cupă: „Nu e o tragedie”

F4 Craiova. CSO Voluntari se impune la un singur punct în fața lui U-BT Cluj

_________________________________________________

Ora 19:04 Și-au făcut apariția pe parchet și protagonistele celui de-al doilea meci, SCM Universitatea Craiova și CSM Galați.

 

Ora 19:00 Au loc declarațiile după finalul primei semifinale. Mihai Silvășan este acum în fața jurnaliștilor.

Ora 18:56 CSO Voluntari este prima finalistă a Cupei României. Ilfovenii au câștigat cu scorul de 81-80 disputa cu U-BT Cluj, iar campioana României este eliminată.

Ora 18:54 Gotcher ratează o aruncare deschisă care putea îngheța partida, dar Patrick Richard nu a profitat și a ratat la rândul său un stepback. Cu 8 zecimi de secundă rămase, Voluntari conduce cu 81-80.

Ora 18:51 Richard transformă două libere rezultate în urma faultului lui Vasiliauskas, iar cu 49 secunde rămase de jucat, Voluntari conduce cu 81-80. Timeout cerut de Sasha Ocokoljic.

Ora 18:49 După un layup spectaculos, Richard a greșit și l-a faultat pe Vasiliauskas la jumătatea terenului. Lituanianul a transformat ambele lovituri de pedeapsă pentru a își duce echipa la trei lungimi (81-78).

Ora 18:43 Mihai Silvășan cere un timeout în urma unei serii de posesii care au animat Sala Polivalentă din Craiova. Watson a înscris de afară, Lee a pătruns spectaculos, Thompson l-a căpăcit pe Grasu, iar același Lee a profitat în tranziție pentru ca tabela să indice 75-76 în defavoarea ilfovenilor.

Ora 18:41 Lee îl faultează pe Stewart pe o aruncare de la distanță. Americanul transformă 3/3 și U-BT conduce la două posesii cu 5 minute înainte de final: 73-69

Ora 18:33 Prin and one-ul lui Stewart, U-BT conduce cu 66-61, cel mai mare avantaj al formației ardelene.

Ora 18:28 Brown și Colceag punctează de două ori pe tranziție, iar Clujul are avantajul înaintea ultimului sfert. Tabela indică 60-57.

Ora 18:22 Toddrick Gotcher și Nandor Kuti se duelează de la distanță în aruncări de trei puncte. Internaționalul român a înscris și pe pătrundere, iar după un layup al lui Stewart, U-BT revine în avantaj la 55-56. Sasha Ocokoljic s-a văzut nevoit să ceară timeout.

Ora 18:11 Voluntari s-a distanțat la opt lungimi la un moment dat, dar Giordan Watson și-a ținut echipa în viață, iar după patru minute scurse din a doua jumătate, tabela indică 49-45 pentru deținătoarea Cupei României.

Ora 17:50 La pauza mare, U-BT Cluj este condusă cu 37-40. Scorul după 20 de minute a fost stabilit de tripla lui Vlad Moldoveanu, venită înaintea a două ratări ale lui Brown.

Ora 17:38 Campioana României a avut ocazia să treacă pentru prima oară în avantaj, dar Brown a ratat din spatele semicercului. Woods a reușit un and-one, iar tripla lui Colceag făcea ca scorul să fie 30-28 pentru Voluntari.

Ora 17:31 Ardelenii au început să facă pressing în jumătatea adversă, lucru ce le-a pus mari probleme adversarilor. U-BT s-a apropiat la cinci puncte la un moment dat, însă calitatea lunetiștilor lui Ocokoljic i-a ajutat pe ilfoveni să își păstreze avantajul (26-20).

Ora 17:22 După 10 minute scurse din semifinală, CSO Voluntari conduce cu 20-14. Ardelenii au înscris șapte puncte consecutive în finalul sfertului, prin Hogues, Watson și Colceag.

Ora 17:17 După un parțial de 10-0 al deținătoarei trofeului, tabela indică 18-7 cu două minute și jumătate rămase din primul parțial, moment în care Mihai Silvășan a cerut primul timeout. Formația sa are mari dificultăți în a finaliza la inel, iar din spatele semicercului are doar o reușită din șapte încercări.

Ora 17:10 După un coș de trei din zero grade al lui Vlad Moldoveanu, ilfovenii conduc cu 13-7 la jumătatea primului sfert. Până în acest moment, elevii lui Sasha Ocokoljic au înscris de trei ori de la distanță.

Ora 17:00 Un cub luminează sala Polivalentă din Craiova, iar o mână de fani ai lui U-BT Cluj animă atmosfera la acest debut de Final Four al Cupei României. 

___________________________________________

SCM U Craiova, aflată pentru al doilea an consecutiv în semifinalele Cupei României, este formația care și-a asumat organizarea Final Four-ului din acest sezon. La conferința de presă de luni, Adrian Cosman, directorul clubului alb-albastru, declara că acest turneu este „cel mai important eveniment organizat vreodată de SCM Craiova”.

Formația olteană are o șansă importantă de a ajunge în finala competiției, însă trebuie să treacă de CSM Galați, grupare ce le-a depășit în optimi și sferturi pe FC Argeș Basketball și pe BC Athletic Constanța. Marius Toma, managerul echipei de baschet, spunea în cadrul aceleiași conferințe că, în primul meci, presiunea este pe elevii lui Michalis Kakiouzis, urmând ca, în cazul unei calificări în finală, presiunea să treacă pe adversara Craiovei.

Iată programul zilei de astăzi (15.02):

CSO Voluntari vs. U-BT Cluj-Napoca – ora 17:00, Digisport 3 & Look Sport

SCM U Craiova vs. CSM Galați – ora 20:00, Digisport 3 & Look Sport

Cele două câștigătoare ale semifinalelor se vor întâlni joi, 17 februarie, la ora 19:00.

Până la ora 17:00, când începe derby-ul dintre Voluntari și Cluj, vă recomandăm să citiți declarațiile acordate de Ștefan Grasu, Aurelian Gavriloaia, Marius Ciotlăuș și Vlad Moldoveanu, în exclusivitate, pentru Baschet.ro.

Ștefan Grasu: „Este o oportunitate bună să arăt pentru ce mă antrenez zi de zi”

Aurelian Gavriloaia: „Este minunat să revii la un turneu final într-un timp atât de scurt”

Marius Ciotlăuș: „Vom încerca să facem încă o surpriză”

Vlad Moldoveanu: „Nu știam la ce să mă aștept după operația din mai”

De asemenea, vă invităm să citiți cele două avancronici ale semifinalelor:

CSO Voluntari vs. U-BT Cluj-Napoca

SCM U Craiova vs. CSM Galați

*NOTĂ: Această știre va fi updatată în timp real, în cursul zilei de astăzi, cu informații legate de Final Four și desfășurarea celor două partide din penultimul act.

*foto: scmcraiova.ro/ Iuli Dobre

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Excepțional
    arbitrajul ! Nu suflați spre Vlăduț că se împiedică și mamițica are emoții. Voluntariul clar în finală. Să vedem și repriza a doua, dacă are rost ...

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ce e drept
      pe fondul unui joc slab a lui U. Din nou aceleași compensații la compensații.

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    arbitraj
    Arbitrii strica tot meciul, de unde vedeam aruncări de 3 și pătrunderi am ajuns să urmărim doar aruncări libere. Burlacu pare să nu vrea să poarte mască in sală, se pare că aceste măsuri se iau doar pentru suporteri nu și pentru oficiali.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Kuti
    Era nevoie de el pt a începe jocul. Dacă face meciul bun și câștigam promit sa nu îl critic 3 meciuri

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Kuti
      5 puncte rapide + o pasa decisiva. A pus umarul la revenire. Bravo lui. La mai multe!!!

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas :

    .
    De mult nu am mai întâlnit așa arbitraj catastrofal

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Faceți gard
    lîngă vlăduț sa nu-l atingă nici cu o suflare. Dar el poate da la greu... Jalnic

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Dupa ultima faza
    chiar ma intreb, daca a avut rost consumul nervos al suporterilor ! Vacanta placuta !

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!